Terra Baixa omple el Foment i satisfà al públic

Més de mil persones han passat per les butaques del Foment aquest cap de setmana. Tant dissabte com diumenge, el teatre molinenc va quedar satisfet de veure un espectacle produït a Molins de Rei i d’un gran nivell artístic.

Manelic (Xavi Gardés) i Marta (Estefanía García) // Irene Terrón

El teatre del Foment Cultural i Artístic s’ha omplert aquest cap de setmana d’espectadors disposats a veure una nova versió del clàssic de Guimerà. Impuls presentava Terra Baixa amb una posada en escena pròpia i personalitzada que ha atret al públic molinenc tant dissabte a la nit com diumenge a la tarda. La primera representació va gaudir d’uns 500 espectadors, mentre que el diumenge 30, segona actuació, el teatre va omplir-se quasi al complet, amb prop de 750 espectadors, deixant el pati de butaques, el galliner i les llotges plenes.

L’obra disposava d’una escenografia mòbil feta a mà per propis components d’Impuls. Aquesta constava d’una gran peça giratòria fent que per un costat simulés el molí i, per l’altre, l’interior de la casa de la Marta, protagonista femenina. El Foment, doncs, va tornar-se un escenari de pagès de la Catalunya vuitcentista amb tot un seguit de personatges mítics del teatre català.

Entre ells, el triangle amorós que protagonitza Terra Baixa: la possessió del Sebastià (Jordi Costa) sobre la Marta (Estefanía García) i l’amor que en Manelic (Xavi Gardés) sent per aquesta des del primer dia, sense oblidar la tristesa de la protagonista femenina. Una tristesa que contrasta amb l’humor d’en Manelic, que va aconseguir les rialles més sonores del públic del Foment en més d’una ocasió. Al mateix temps, Xavi Gardés també va brillar a les escenes dramàtiques.

No només els tres protagonistes van realitzar una bona actuació, sinó que les veïnes i els joves actors també van destacar. Especialment ho va fer la petita Nuri (Estel Tort), un personatge que va anar encandilant a la parella protagonista al mateix temps que també ho feia amb el públic. I és que Terra Baixa va ser tot un èxit gràcies a la gran interpretació que van fer els actors, demostrant que no cal portar grans muntatges foranis per omplir la platea.

Estel Tort / Marta Pedrola

Recomanacions personalitzades