Solidaritat Catalana per la Independència presenta la Secció local del partit

Acte de presentació de SI a Ca n'Ametller

La Secció local de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va realitzar un acte informatiu el dijous a dos quarts de vuit de la tarda a Ca n’Ametller. Unes quaranta persones van assistir a aquest acte de presentació a càrrec de tres membres de la secció local; Gemma Parramon, membre de les llistes de SI per les eleccions al parlament del 28 de novembre i portaveu de la Secció local; Jordi Raventós, responsable de comunicació de la secció i Jordi Casas, pre-candidat a les eleccions municipals a l’alcaldia de la vila. La Secció local la completen Marta Amigó, tresorera; Remei Català, secretària i Xavier Casas, logística.

Gemma Parramon va fer un repàs a la constitució d’aquest partit a la vila i va explicar que es presenten a les eleccions municipals perquè creuen que és la manera de partir des de la base: “Tots tenim una cosa en comú: la il·lusió. Tirar endavant un somni de fa molts anys: la independència”. Un somni que des del punt de vista de Parramon es assumible: “ho veig tan clar que per això em vaig apuntar al projecte. També està ple d’ingenuïtat perquè la majoria de nosaltres no ha esta mai a la política”.

Jordi Casas, pre-candidat a les eleccions municipals per SI, va explicar que mirant els resultats de les darreres eleccions pel Parlament de Catalunya el 28 de novembre, les primeres eleccions a les que es presentava SI, van veure que era efectiu fer una candidatura a Molins de Rei. 410 molinencs van votar a SI, un 3,45% dels vots de la vila.

Casas va precisar els quatre eixos principals del projecte imagina’t: un ajuntament per la independència, més participatiu, una regeneració de la democràcia amb menys nepotisme i una lluita contra l’espoli fiscal: “Refundar la vida política, creiem que avui per avui només ho podem fer nosaltres. Solidaritat es presenta com a força regeneradora, i convidem a tothom que vulgui a afegir-s’hi”. Amb aquest projecte, que es desenvolupa a tots els municipis on SI es presenta a l’alcaldia, el partit preveu unes trobades participatives amb entitats i gent de la vila per escoltar les seves veus, i a partir d’elles elaborar el seu programa per les eleccions municipals.

Jordi Casas, Jordi Raventós i Gemma Parramon de la Secció de SI de Molins de Rei

L’objectiu del partit segons Casas és millorar el benestar dels ciutadans, i crec que això pot millorar amb la independència”. Casas, que va ser regidor de la vila als anys 80 amb el PSUC, va parlar de l’actual context de crisi econòmica que es veu accentuada, segons ell, per la pressió política i mediàtica d’alguns sectors que volen fer retallades al poder de les autonomies. El pre-candidat per les eleccions municipals creu necessària una regeneració política: “No crec que les mateixes opcions polítiques que ens han governat en la abundància puguin fer-ho en l’austeritat”.

A dia d’avui el partit encara no ha decidit si es presentarà sol a les eleccions com a Solidaritat Catalana per la Independència, com una llista amb persones independents i d’altres d’adjuntes al partit o conjuntament amb d’altres forces locals. De moment opten per presentar-se sols, tot i que no descarten agrupar-se, ja que Casas és conscient que es poden arribar a presentar a Molins de Rei tres forces independentistes diferents i que la gent pot pensar fins a quin punt té sentit aquesta dispersió de vots. Per aquest motiu Casas va afirmar que s’està fent un esforç per realitzar candidatures unitàries: “Ho haurem de fer algun dia si volem ser sobirans”, va assegurar. L’ordre dels militants a la llista s’escollirà a partir d’unes primàries entre els adherits.

Entres les seves properes aparicions públiques, el partit comptarà amb un estand propi a la Fira de la Candelera per donar-se a conèixer. El partit vol ampliar la base organitzativa, ja que pel moment falten adherits.

Recomanacions personalitzades