Xavi Foj manté el bon ritme una etapa més

El pilot molinenc finalitza la vuitena etapa del Dakar 3oè, mantenint el bon ritme que li permet conservar en la posició 22 de la general.

Aquest cop tocava superar les dunes del desert d’Atacama, entre Antofogasta i Copiapó. I una etapa més, Xavi Foj va fer un bon paper, finalitzant l’etapa en una meritòria posició després de més de 500 quilòmetres d’especial. Les grans dunes del desert han estat el principal problema de l’etapa, tot i que també les pedres han portat algun maldecap.

Al principi de l’etapa és quan el pilot molinenc més temps ha perdut degut a la punxada d’una roda. “El gat no funcionava, hem posat unes pedres sota el cotxe i hem fet un forat al voltant de la roda per poder canviar-la”, ha explicat Foj somrient al final de l’etapa. Això els ha costat més d’una hora i quart i els problemes afegits d’haver d’avançar posteriorment a tots els cotxes i camions que els havien passat mentre canviaven la roda, obligant a Foj i el seu copilot, Pablo Jatón, a anar a un ritme més lent de l’habitual. Després d’això, “molt pols, moltes pedres tallants, molts forats i unes dunes que més que dunes eren muntanyes de sorra”, és el que s’ha trobat a la carretera Foj, tal i com explica al blog de Toyota Coopertires.

La duresa del Dakar i les dunes s’ha continuat cobrant abandonaments. El company d’equip de Xavi Foj, el televisiu Jesús Calleja, s’ha vist obligat a abandonar després de reiterades avaries que han deixat el seu cotxe totalment impedit per finalitzar el raid més dur del món. Amb Calleja fora de la competició, tots els esforços de l’equip es centren en Foj.

El principal objectiu de l’arquitecte molinenc és acabar entre els vint primers de la general. Seria tota una fita després de veure com no podrà pujar al podi de la categoria T2 per raons burocràtiques, tot i que de moment seria clar mereixedor de la segona posició de la categoria.

Recomanacions personalitzades