Foj planta cara amb èxit a les primeres dunes del Dakar

El pilot molinenc ha quedat 28è a la cinquena etapa del Dakar. Foj és ara a la posició 24 de la general quan comença el veritable ral·li.

Foj amb una de les primeres dunes del Dakar

Foj somriu després de superar la gran duna que senyala al final de l'etapa (Toyota Coopertires)

Argentina ha deixat pas a Xile amb el seu desert d’Atacama, el que significa que el Dakar més dur acaba de començar. Amb 423 quilòmetres d’especial entre Calama i Iquique, el pilot molinenc ha passat les primeres dunes de l’edició d’enguany del ral·li més dur del món.

Foj ha superat aquesta complicada etapa amb èxit però no sense dificultats. El Toyota Land Cruiser ha tingut problemes d’embragatge i frens. Això ha significat que grans quantitats de sorra tova (fesh-fesh) es filtressin per tot el vehicle. A més a més, un petit accident amb un forat de la pista ha fet que una llanta davantera del cotxe acabés trencada. En aquest moments de tensió és on els novells solen abandonar o perdre molts minuts. No és el cas de Foj.

Foj parlant amb el seu copilot, Pablo Jatón, un cop acabada l'etapa.

Foj parlant amb el seu copilot, Pablo Jatón, un cop acabada l'etapa (Toyota Coopertires)

Amb l’ajuda imprescindible del seu copilot i gran expert en mecànica, Pabló Jatón, han pogut solucionar aquest contratemps i seguir endavant.  Després encara quedava un gran repte. L’organització ha guardat una petita sorpresa als pilots just al final de l’especial. Un seguit de dunes enllaçades amb una brusca baixada des de 3.000 metres d’alçada per finalitzar l’etapa. Això ha generat que l’embragatge del Toyota tornés a patir. Foj ho ha solucionat llençant-se amb la sisena marxa cap a baix i aguantant les diverses patinades que feia el seu vehicle. L’arquitecte molinenc ho explica al vídeo fet pel blog del seu equip.

Recomanacions personalitzades