Xavi Foj supera el “mal d’altura” amb regularitat a la quarta etapa del Dakar

Foj ha acabat 28è a la quarta etapa del Dakar on ha superat trams a 4.800 metres d’alçada amb certa falta d’oxigen. El molinenc ocupa la posició 25 a la general.

Foj atenent als mitjans a la etapa 4 del Dakar

Foj atenent als mitjans a la etapa 4 del Dakar (Toyota Coopertires)

La quarta jornada del Dakar ha estat dura per l’altura a la que s’ha dut a terme. 761 quilòmetres totals amb un enllaç de 554 kms a una alçada gens menyspreable: entre els 4.000 i els 4.800 metres d’altitud i una especial contra el crono de 207 kilòmetres.  Aquesta alçada ha fet que molts dels competidors pateixin marejos i mals de cap durant l’etapa per la notable falta d’oxigen que es pateix a aquest metres.

Xavi Foj ha plantat cara a aquests reptes fent de la regularitat el seu eslògan de conducció. Amb un ritme constant vigilant la seva salut, la del seu copilot, Pablo Jatón, i la del seu Toyota Land Cruiser. En una cursa per eliminació com és el Dakar, Foj està exprimint al màxim l’experiència que te acumulada al llarg de vint anys.

Un cop superat el “mal d’altura”, Foj ha fet una especial arriscant el mínim i negociant amb la sorra tova que porta tants mals de caps en aquestes primeres etapes, el “fesh-fesh”. El molincenc ens ho explica al vídeo que realitza diariament pel blog de Toyota Coopertires Desafio Extremo.

Recomanacions personalitzades