Xavi Foj no pot competir a la categoria de cotxes de sèrie

L’organització del Dakar ha denegat la participació del molinenc Xavi Foj a la categoria T2 de cotxes de sèrie ja que la marca Toyota no ha homologat el seu vehicle a temps. Foj es veu obligat a competir a la categoria de prototips contra cotxes totalment modificats i clarament superiors al seu.

Xavier Foj amb el seu cotxe

Xavier Foj amb el seu cotxe

Cada marca que competeix al Dakar ha d’homologar el seu cotxe amb la federació d’automobilisme del seu país i amb la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA). La marca Toyota no ha fet aquest procediment a temps i el pilot molinenc Xavi Foj no podrà competir en la seva categoria natural, la de cotxes de sèrie. Ho farà a la categoria de prototips contra vehicles totalment modificats com el de Carlos Sainz.

Aquest contratemps fa que les possibilitats de Foj de tornar a pujar al podi de Buenos Aires siguin totalment remotes. El Toyota Land Cruiser amb el que participa l’arquitecte és un cotxe sense modificacions estructurals, cosa que el fa totalment apte per participar a la T2, on l’edició passada va quedar en segona posició. Aquestes condicions l’impedeixen plantar cara als prototips clarament modificats dels pilots més populars.

El propi Xavi Foj ho ha explicat en aquest vídeo del blog del seu equip, el Toyota Coopertires Desafío Extremo.

Recomanacions personalitzades