Joan Laporta crida a fer el pas per la independència

Amb un aforament ple, el nou partit independentista, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), s’ha presentat al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei. El cap de llista per Barcelona, Joan Laporta i el número tres, Uriel Bertran, han explicat el perquè de “fer el pas per convertir-nos en un estat de la Unió Europea”. Al llarg de dues hores de parlaments, els candidats han desenvolupat arguments en favor de la independència.

Joan Laporta en l'acte de presentació de campanya a Molins (Solidaritat Catalana)

La presentació del partit s’ha iniciat amb la breu introducció de Gemma Parramon, molinenca membre de SI, que s’ha encarregat de fer les presentacions al llarg de l’acte. En primer lloc hi ha hagut la intervenció de membres de dos partits que forment part “del col•lectiu de Solidaritat Catalana” com són Agustí Soler, del Partit Republicà Català (RC) i Josep Guia, del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN). Soler ha trencat el gel parlant de la històrica Solidaritat Catalana i ha acabat fent una metàfora dels tres candidats de SI “són els tres tenors d’aquesta gran coral”. Guia, per la seva part, ha definit el partit com un front patriotic en el qual s’hi barregen persones de diferents ideologies amb un mateix objectiu, votar per la independència.

A continuació el tercer cap de llista, Uriel Bertran ha començat el seu discurs fent referència al fet de començar la campanya a Molins de Rei, municipi d’una comarca, el Baix Llobregat, on creuen que treuran bons resultats electorals. El número tres de SI ha parlat de la retallada de l’Estatut i de la necessitat que la llengua catalana sigui reconeguda. Bertran ha carregat també contra els mitjans de comunicació: “hem de donar les gràcies a internet i a les xarxes socials que ens han permès trencar el boicot comunicatiu que estem patint”. Per acabar, el tercer de la llista ha encoratjat als assistents a fer “la revolta democràtica” el 28 de novembre a les urnes, tot recordant les paraules de l’himne “Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena!”.

Bertran ha donat pas al cap de llista del partit, Joan Laporta qui ha parlat de l’espoli fiscal, que ha d’acabar, i ha fet referència a que cap partit polític inclou la independència de Catalunya al seu programa. Laporta ha desmentit que sigui una “independència de butxaca”, per només motius econòmics, “pels que ens estimem la cultura, la llengua, la terra i les tradicions, hi ha molts més motius”. El número u ha recordat als assistents que ara és el moment d’actuar i fer el pas, perquè sinó no només els partits polítics,  “tots serem corresponsables de l’empobriment que estem vivint i no podrem queixar-nos.” Laporta, al igual que la resta de parlamentaris, ha acabat el seu discurs proclamant Catalunya independent.

Després de l’acte, que ha finalitzat amb els membres del partit i els assistents cridant per la independència i cantant l’himne, ha tingut lloc un sopar popular i en acabar a les dotze de la nit, s’ha començat l’enganxada de cartells.

Neus Valls, Anna Tapia i Jose Polo

Recomanacions personalitzades