La direcció del festival considera un “retrocés cultural” la prohibició de “A serbian film”

La decisió de no projectar “A serbian film” s’ha convertit en la notícia més sorprenent de l’edició d’enguany del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. L’organització ha pres la decisió després de que un jutge prohibís la seva projecció al Festival de Donostia. El director del Festival, Albert Galera, ho considera “un retrocés cultural a èpoques més fosques” i ha assegurat a Viu Molins de Rei que l’organització del festival ha rebut “pressions institucionals” que han fet “que ens veiem obligats a no passar A serbian film”.

“A serbian film” era una de les pel·lícules previstes per la nit de dissabte a diumenge durant les 12 hores de Cinema de Terror del Festival al teatre de la Peni. També estava previst que es pogués veure a la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Donòstia.Finalment, no s’ha pogut veure al País Vasc ni es podrà veure a Molins de Rei. El Festival de Sitges, en canvi, sí que va projectar el film que conté escenes violentes i un alt contingut sexual.

L’organització molinenca ha preferit no jugar-se-la i evitar-se problemes legals després de la prohibició el passat divendres a Donosti. “Som un petit festival i no ens podem arriscar a tenir problemes com aquest”, ha assegurat el director del festival, Albert Galera a Viu Molins de Rei. Galera ha assegurat que a Molins de Rei no ha arribat cap ordre del jutge, sinó que ha estat una decisió presa per l’organització. Ha estat la por a tenir problemes el que ha portat a la suspensió del passi. “Es tracta d’un retrocés cultural a èpoques més fosques de la història del nostre país”, ha lamentat Albert Galera.

Fins ahir, la decisió de l’organització s’havia limitat a augmentar l’edat d’accés a la marató dels 16 anys habituals als 18 de manera extraordinària. Amb la retirada del polèmic llargmetratge, els joves d’entre 16 i 18 anys podran accedir sense problemes a la sala de projeccions del teatre de la Joventut Catòlica.

La pel·lícula “Martyrs” serà la substituta de “A serbian film”, el que ahir va aixecar malestar entre alguns dels assistents al Festival ja que s’ha modificat un film pràcticament inèdit per un altre que no aixeca tantes passions.

Recomanacions personalitzades