Deborah Kara Unger enamora als assistents al Festival de Cine de Terror

L’actriu Deborah Kara Unger ha presentat aquest vespre la película Crash en una roda de premsa abans que es projectés al teatre de la Peni, en un dels primers actes del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei d’enguany, dedicat als films de carretera.

Crash és una història de terror que té lloc a la carretera, basada en la novel·la de J. G. Ballard, i que va causar una gran polèmica en la seva estrena (1996) perquè els protagonistes són gent que experimenta excitació sexual en accidents de cotxe.

L’actriu canadenca, que interpreta a la dona del protagonista de la cinta James Spader – els dos a la fotografia-, ha parlat del film i del seu director, David Cronenberg. Per ella, el director de Crash és un autor extraordinari i una persona fantàstica, amb una gran tècnica i que ajuda molt als actors i crea en els rodatges un excel·lent ambient familiar de treball.

Deborah K. Unger també ha donat la seva visió del cinema que es fa avui dia: “hi ha pocs films actuals que m’interessin, els continguts són molt avorrits”. L’actriu ha lamentat que no se segueixi fent cinema com el dels anys 60 i 70 i s’ha proclamat fan del cinema independent. A més, ha confessat que no li importaria gens treballar en algun pel·lícula independent, “m’encanten les experiències fortes i intenses”, ha afirmat.

La protagonista de Crash també forma part del jurat del Concurs de Curtmetratges de la XXIX a edició del Festival del Cinema de Terror. Deborah K. Unger valora positivament els festivals com el de Molins, ja que els veu com una gran oportunitat tant pels actors, directors i el públic assistent, per donar a conèixer un gènere com el del terror, que té una gran moralitat de rerefons.

No és la primera vegada que la convidada internacional al festival visita Espanya – fa un any va visitar Santiago de Compostela per fer El Camí-. De fet, ha assegurat que li encanta el país i que per això els organitzadors no han hagut de convèncer-la per venir aquests quatre dies.

A l’hora de parlar d’actors actrius i directors que més li agraden o l’han marcat Deborah K. Unger no ha volgut destacar-ne cap, “he après molt amb tots i cadascun amb els qui he treballat “. En referència a les preferències pels professionals del cinema espanyols tampoc s’ha volgut mullar i s’ha limitat a elogiar les seves feines i en quant a quin és el seu director espanyol preferit només ha afirmat: “és una gran obvietat el nom de l’autor amb qui m’agradaria rodar aquí”.

Simpàtica i riallera des del principi fins al final de la roda de premsa, Deborah Kara Unger ha contestat a totes i cada una de les preguntes dels assistents i no ha volgut deixar d’enviar una salutació a Viu Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades