Els Mossos detenen un grup que va robar targetes bancàries a gent gran de Molins de Rei

Un grup criminal es dedicava a robar targetes i llibretes del banc a persones grans de Molins de Rei i poblacions properes. Segons fonts policials van actuar una vegada a Molins de Rei. Els espiaven marcant el número secret, els robaven la targeta i a l’instant treien des d’un caixer tants diners com podien i els enviaven a l’estranger. Els Mossos d’Esquadra han detingut a tres dels seus membres.

A vegades s’oferien a ajudar les persones grans a fer anar els caixer per poder espiar el PIN // CME

Treballaven de forma coordinada, cadascun amb una funció. Un conduïa el grup en un vehicle -preferentment de lloguer- fins al punt triat i s’esperava amb el motor engegat mentre vigilava l’entorn. Un altre triava víctimes que sovint eren d’edat avançada i les observava: mirava quin codi marcaven en caixers automàtics o pagant en botigues. També es fixava en el lloc on guardaven la targeta o llibreta, i assenyalava la víctima a la resta del grup.

I llavors entraven en joc els altres dos. Dues persones esperaven a la porta dels establiments, mirant que no hi hagués policia mentre esperaven l’avís de la persona que observava el PIN. La parella començava a seguir la víctima escollida i li sostreia la targeta o llibreta.

Un cop l’havien aconseguit, un d’ells anava ràpidament fins al banc més proper i treia tots els diners que pogués, fins a buidar el compte o arribant al límit de crèdit disponible. Actuaven ràpid per evitar que la víctima anul·lés la targeta si s’adonava que li havien robat.

Per complicar-ho encara més, a continuació transferien els diners a Romania, de manera que en cas de ser detinguts la policia no els pogués intervenir els diners. Es calcula que han robat 15.000 i n’han enviat 7.000 a Romania.

Un sol cas a Molins de Rei

Així van actuar, almenys, en catorze casos que han pogut ser acreditats pels Mossos d’Esquadra. Els robatoris van tenir lloc a Molins de Rei i a nou poblacions més, entre elles Sant Boi de Llobregat. En alguns municipis van repetir, però fonts policials han assegurat a Viu Molins de Rei que només tenen acreditada una sola actuació a Molins de Rei. Hi ha una desena de persones implicades, tot i que tres o quatre són les que solien participar-hi més assíduament.

Els Mossos van detenir el 23 de juny tres d’aquests membres tot i que esperen fer més detencions. Han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

El grup aprofitava que les persones grans “habitualment són més confiades i no prenen massa mesures de seguretat a l’hora de preservar que algú pugui visualitzar el codi PIN de la targeta en teclejar-lo“, expliquen els Mossos. De fet, a vegades els lladres van arribar a oferir ajuda a les víctimes a fer les gestions al caixer, cosa que els posava més fàcil poder veure el PIN.

Els policies van comprovar que els membres de l’organització criminal “no tenien cap escrúpol a l’hora d’escollir les seves víctimes”, ja que eren pensionistes sense cap altre d’ingrés, als quals deixaven en una situació d’extrema vulnerabilitat econòmica.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *