L’esquerra independentista inicia una campanya per evitar agressions sexistes durant la Festa Major

Arran Molins, SEPC Molins, la CUP i el Casal Popular la Barrina han iniciat la campanya No és no, per una Festa major lliure de sexisme. S’ha habilitat una pàgina de Facebook per fer-ne difusió i durant les festes es repartiran materials de denúncia contra els abusos sexuals.

Material imprès de la campanya "No és no" que es repartirà durant les festes // Casal La Barrina

Material imprès de la campanya “No és no” que es repartirà durant les festes // Casal La Barrina

Les agressions sexistes durant les festivitats populars han saltat a la primera línia informativa gràcies a les denúncies i mobilitzacions que s’han dut a terme en celebracions concorregudes com els Sanfermines, les Aste Nagusia de les capitals basques o les festes de la Mercè de Barcelona. Molts municipis han realitzat campanyes de denúncia d’aquests fets, i per la Festa Major de Molins de Rei n’hi haurà una de la mà de diversos col·lectius de l’esquerra independentista molinenca.

Arran, el sindicat SEPC, la CUP i el Casal La Barrina han iniciat la campanya No és no, per una Festa major lliure de sexisme, amb l’objectiu de visibilitzar i denunciar la violència masclista que pateixen moltes dones durant les activitats d’oci. Per aconseguir-ho han habilitat una pàgina de Facebook on recolliran materials de denúncia i conscienciació, i repartiran fullets i enganxines durant la Festa Major.

“Si nosaltres tinguéssim responsabilitats de govern seria una campanya que impulsaríem a nivell institucional”, explica a Viu Molins de Rei Roger Castillo, regidor de la CUP Molins de Rei, que retreu al govern local format per CDC i PSC que no hagi tingut cap iniciativa per denunciar les agressions sexistes des del consistori. Castillo ha afirmat que la visualització de la campanya serà sobretot a la Plaça Llibertat i el Pati del Palau, que és on es té pensat penjar pancartes i repartir enganxines.

La campanya està pensada per conscienciar al conjunt de la població, però en especial al jovent, que moltes actituds quotidianes representen una agressió cap a les dones. Segons el comunicat conjunt que han emès tots els col·lectius impulsors, la campanya se centra “en el context lúdico-festiu i d’oci nocturn, on la festa, l’alcohol i les drogues sembla que ho justifiquin tot”.

Des de l’organització es valorarà, després de les festes i veient l’acceptació que hagi tingut la campanya, d’articular una plataforma més estable que se centri en la denúncia de les agressions sexistes no només en contextos d’oci, sinó en el dia a dia dels veïns de Molins de Rei.

  • dclosa

    ¿ Y esto es todo lo bueno que puede ofrecer la CUP-Molins? , ¿ Sólo ocurrencias de este tipo? , Lastimosos los 1.937 vots (16,19%) que les dió de la ciudadanía y que les permitió sacar 4 regidores.
    Recordemos que cada regidor de los 4. que tiene la CUP , por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal ( Membres dels òrgans de govern. 240.542,67 €, Personal eventual. 305.354,56 €, etc ) De los 28.505.482,83 € de nuestro Presupuesto Municipal 2016 sólo en DESPESES DE PERSONAL se gastan alegremente 10.773.393,42 € sin pegar baldosas en las aceras ni limpiar escuelas…. dineros que nos sacan directamente del IBI y los de la CUP, son incapaces de presentar una moción para la baja del 18% en el IBI autorizado por Montoro, que és lo que verdaderamente interesa a la ciudadanía , y se meten, como si fuesen curas moralistas, en estos berenjenales y ocurrencias varias sobre el sexo. ¿ Reprimidos sexuales?

  • Pingback: La Festa Major 2017 es repartirà entre dos caps de setmana | Viu Molins de Rei()