CDC vota en contra d’una moció en favor de l’escola pública

El ple municipal aprova una moció en defensa de l’escola pública amb el vot favorable de tots els grups excepte CDC, que ha votat en contra. Els convergents han reivindicat la importància de l’escola concertada dins del model educatiu català i ha justificat el vot en contra a la moció acusant a la resta de grups de “voler carregar-se la classe mitjana i de pas el dret a decidir de les famílies”.

Joan Ramon Casals en roda de premsa // Jose Polo

Casals (CDC) acompanyat de diversos regidors en roda de premsa // Arxiu — Jose Polo

Iniciativa per Molins de Rei ha presentat una moció al ple municipal en defensa de les línies de P3, el manteniment dels llocs de feina del personal escolar i per la disminució de les ràtios de 25 a 20 infants, per tal de millorar la qualitat de l’escola pública. L’Assemblea Groga de Molins ja s’havia pronuciat setmanes enrere pel temor de tancament d’aules de P3 al municipi i ara aquest tema ha arribat al plenari. En l’exposició de motius, Iniciativa s’ha queixat d’un “tracte de discriminació positiva” en favor de l’escola concertada i privada que “sempre queda al marge de les retallades” quan aquests centres també reben finançament públic. Pels ecosocialistes, el govern de la Generalitat està “perpetrant un deteriorament conscient” de l’escola pública. I aquest darrer argument és el que ha motivat la intervenció de CDC.

Eva Folquer, regidora convergent, ha donat suport surant la seva intervenció a part de la moció, el que fa referència al manteniment de les línies i als llocs de feina, però de seguida ha virat el discurs cap a la defensa a capa i espasa de l’escola concertada. L’agrupació municipal del partit de l’alcaldia considera que el concert educatiu és “un model pedagògic de qualitat i ric en diversitat, i que cal preservar” i que el més important del model és “garantir sobretot el dret a escollir de les famílies, que permet la lliure elecció d’escola i està avalat per milers de famílies que confien en aquest sistema educatiu“. La regidora de Convergència pretenia d’aquesta manera contrarrestar el discurs de la resta de grups sobre el tracte de favor cap a la concertada, i els ha acusat de “no voler defensar un model d’educació unitari per tot el país, sinó el que volen és carregar-se una classe social mitja i de pas el dret a decidir de les famílies“. Aquesta darrera intervenció ha indignat a diversos regidors de l’oposició.

La moció ha quedat aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals amb l’únic vot en contra del grup de CDC.

Recomanacions personalitzades