Aprovades dues mocions de la CUP per millorar la qualitat de l’aigua i l’aire de Molins de Rei

El principal partit de l’oposició presenta al ple municipal dues mocions per millorar la qualitat de l’aigua i l’aire de Molins de Rei. Tots dos textos s’aproven per unanimitat. 

Els tres regidors de la CUP escolten atentament al quart i portaveu, Roger Castillo // Jordi Julià

Els tres regidors de la CUP escolten atentament al quart i portaveu, Roger Castillo, durant un ple municipal // Arxiu — Jordi Julià

Ja fa temps que des de la CUP Molins de Rei es mostra una especial preocupació per temes mediambientals, sigui l’aigua, l’aire o l’estat dels aiguamolls. I en el ple municipal del mes de novembre el grup municipal del principal partit de l’oposició va presentar dues mocions per millorar la qualitat de l’aigua i l’aire de Molins de Rei.

En la moció referent a l’aigua – defensada per Josep Raventós, regidor amb diversos articles publicats sobre la temàtica – la CUP va demanar “ampliar els resultats de les analítiques amb la inclusió dels clorurs, el sodi i el magnesi” com indicadors de la salinitat, paràmetres que actualment no s’inclouen en els informes de qualitat que publica l’Ajuntament regularment. També apostava per “reclamar” la posada en marxa de les activitats de “dessalobració” a la ETAP d’Abrera per garantir una aigua “sense mal gust”, a més de reclamar al consistori el “lideratge en la lluita per la recuperació del riu Llobregat” i a la Generalitat l’“aplicació” de les instruccions de la UE per “reordenar” les explotacions salines de la conca del Llobregat.

Roger Castillo, el portaveu del partit, va defensar la moció referent a l’aire. Aquesta demanava la creació d’un apartat a la pàgina web de l’Ajuntament per a “difondre les dades públiques sobre la qualitat de l’aire a Molins de Rei”. També es proposava “participar” en la creació de la Taula Territorial de Qualitat de l’Aire del Baix Llobregat i estudiar en la Comissió Permanent de Mobilitat “mesures concretes” per aconseguir reduir les emissions de diòxid de nitrogen en un “25%” i de partícules en suspensió en un “5%”.

Tots dos textos es van aprovar per unanimitat entre totes les forces polítiques i, teòricament, s’esperen accions concretes en els pròxims mesos per part de l’Ajuntament per poder complir amb els acords.

Recomanacions personalitzades