Ciutadans denuncia a la Delegació del Govern espanyol la presa de possessió dels regidors de Convergència i ERC

El diputat al Parlament Carlos Carrizosa (Ciutadans) ha traslladat a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya la presa de possessió de tots els regidors que van seguir les consignes de l’ Associació de Municipis per la Independència (AMI). A Molins de Rei, els representants de Convergència i ERC van fer-ho d’aquesta manera. 

Imatge de la Sala de Plens durant el ple de constitució // Jose Polo

Imatge de la Sala de Plens durant el ple de constitució // Jose Polo

El 13 de juny es constituïa un nou ple municipal amb set partits polítics que van marcar perfil des del primer dia. La fórmula clàssica de prendre possessió del càrrec sota jurament va ser adaptada pels regidors que van seguir les directrius de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i això ha irritat a alguns.

Ciutadans ha decidit denunciar davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya la presa de possessió dels regidors de 25 poblacions que van assumir el càrrec llegint el text recomanat per l’AMI. Entre aquests municipis es troba Molins de Rei, entre altres. És tracta d’una maniobra feta des de Barcelona i no pel grup municipal de Ciutadans al municipi.

A disposició del president el 27S

A proposta de l’AMI, a Molins de Rei els sis regidors de Convergència i els tres d’ERC van incloure aquestes paraules en la seva presa de possessió: “Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat Català,  Lliure i Sobirà“. Tot i que també van pronunciar l’expressió “per imperatiu legal” precisament per complir amb la legalitat establerta, el diputat Carlos Carrizosa de Ciutadans ha fet arribar el tema a Maria de los Dolores Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya.

El text enviat pel partit d’Albert Rivera, al qual ha tingut accés Viu Molins de Rei, demana que es “revisi totes les preses de possessió i especialment les de les 25 poblacions del llistat que acompanya tenint en compte que en quines d’elles es va sol·licitar expressament que constés en acta la literalitat de les fórmules utilitzades”. Aquest és el cas de Molins de Rei.

El precedent existent de moment és el de l’ajuntament de Falset, on es va arribar a fer una consulta a la Junta Electoral i aquesta va advertir que la fórmula de l’AMI no s’ha d’entendre com a vàlida a efectes del compliment del requisit legal establert en l’article 108.8 de la Llei Orgànica 5/1985 del Règim Electoral General (LOREG)  “perquè les expressions utilitzades desnaturalitzen el compliment del requisit imposat pel citat article, en la mesura en què es buida de contingut el compromís inequívoc del compliment de la Constitució”.

Precedent sense resultats

No és la primera vegada que l’Ajuntament molinenc i Llanos de Luna es troben en el camí. I és que la Delegació del Govern espanyol a Catalunya ja va guanyar-li un procés judicial al consistori, en aquella ocasió pel tema de la sobirania fiscal. Això sí, l’Ajuntament de Molins de Rei ha desobeït i segueix pagant a dia d’avui part dels seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

 • dclosa

  Quan sabrem, per transparència,
  lo que els hi ha costat i lo que han rebut de la Junta Electoral els diferents partits polític de Molins de
  Rei per les darreres eleccions
  municipals ?, No son també diners públics
  ? Això
  sí, l’Ajuntament de Molins de Rei segueix pagant a hores d’ara els impostos a
  l’Agència Tributària de Catalunya.
  Quan ens posin una multa qui la pagarà
  CD , ERC, CUP, o les arques de l’Ajuntament ? , Qué valents i valentonats som a
  les esquenes dels altres ….

  • josep

   Lo “caloret” aprofitant que el riu pasa pel Pisuerga ” la canço de l’estiu. Be més canço aquest senyor que té tant de temps en dir el mateix a qualsevol noticia.Millor que agafi una bossa de recollida d’excrement de gossos ” de color verd” i té una màquina a prop de casa i recolli les “tifes” del seu gos, no sigui que un altra vegada veins fins als c____ns el tinguin que tirar al seu jardi

   • dclosa

    Qué t’empatolles ! , Estas com un llum, Què en saps dels diners que els partits locals han rebut de la Junta Electoral per les darreres eleccions municipals ?

    • carme

     Tiu si que estas com un llum. Qies daps d’agafar les tifes del teu gos ?

     • dclosa

      Un altre ! , ¿Quin gos, quines tifes que no siguin les teves, ni que niño muerto ? , No sé com Viu molins permet aquestes coses….. Embrutar la noticia i als comentaristes.

     • Pablo

      p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

      Pues si….

      Mira que este caballero Dclosa, digamos que no es santo de mi devoción, (por
      monotemático y por su nula disposición para el aprendizaje), pero en esto tiene razón.

      Lo que haga con el transito intestinal de sus mascotas, (si es que las tiene), no guarda relación alguna con su comentario, (el mismo de siempre, claro).

      Usarlo como argumento para rebatir ideas demuestra pereza en la masa gris….

      Respecto la noticia….Pues muy bien por Ciudadanos…

      La ley está para cumplirla y si no nos gusta, se buscan los apoyos necesarios y se cambia por los mecanismos establecidos.

      Es triste que a estas alturas se deba recordar cosas obvias…

      ¿Síntoma de una sociedad enferma?

     • dclosa

      ¡ El que faltaba y era de esperar ! , Los aborígenes de Molins de Rei presumen de ser “cultos” , y se manifiestan constantemente con su entrega en ser vistos en eventos musicales y teatrales de pago. La Biblioteca Municipal siempre está vacía, y este hecho no es una buena carta de presentación de la cultura en el municipio, Los comentarios en los diarios digitales Viu molins. El Llaç, Sis , siis vuit, … son nulos , y los partidos políticos aludidos sin saber dar respuesta, prefieren dar la callada por respuesta. ¿Esta és la respuesta que la ciudadanía se merece?. . Como era de esperar en Pablo , digamos que no es santo de mi devoción, (por lo monotemático de llevar siempre la contraria a todo y por su nula disposición para el aprendizaje), es un votante de Ciudadanos. Tenemos lo que votamos.
      Quan sabrem, per transparència política, lo que els hi ha costat i lo que han rebut de la Junta Electoral els diferents partits polítics de Molins de Rei per les darreres eleccions municipals ?, No son també diners públics, això ? , o com deia en Jordi Pujol ” Aixo no toca” ?

     • Pablo

      !! Hombre Dclosa !!!,

      Te echaba de menos.

      Creo recordar que alguna vez ya te lo dije,,,No, no soy votante de ciudadanos y menos para las municipales…

      Un saludo.

    • josep

     Closa que portes més de sis anys amb la mateixa canço, però aquest any presentes la teva candidatura a Molins Camina i et foten fora, Qui esta com un llum ??? Per cert tant parlar dels demes al nostre barri Bonavista ( o Congo per voste) encara que voste es vei d’aquest barri amb denominació Bonavista, però en el cas del seu comportament incivic (guarro) pot parlar amb els veins de la placeta amb jocs infantil tancats i preguntar per Sr. Closa

     • dclosa

      ¿Quina canço ni quin gos, ni que niño muerto ? , Les veritats couen Oi ? , Aqui el únic guarro, incivic i mal educat ets tu, No sé com Viu molins permet aquestes coses.

 • Pingback: Ciutadans denuncia a la Delegació del Govern espanyol la presa de possessió dels regidors d'ERC i CiU | dSantBoi()

 • Jose Arias

  No tiene “Ciudadanos” cosas o ideas mas importantes que preocuparse (como tanto han dicho) como el paro, creación de trabajo etc … que una bandera o unas formas? a claro!! que le tocan las suyas!!!