L’anarcosindicalisme de la CNT crea un nucli a Molins de Rei

Un grup de persones creen un nucli local de la CNT a Molins de Rei. Els dijous oferiran assessoria gratuïta oberta a tothom. Es van presentar amb una jornada d’activitats al Casal Autogestionat de Joves La Mola. 

Arriaza, Obea i Monzón durant la presentació de la CNT // Jose Polo

Arriaza, Obea i Monza durant la presentació de la CNT // Jose Polo

El sindicat anarcosindicalista CNT apareix en escena a Molins de Rei. Un grup de molinencs han decidit crear un nucli d’aquesta organització al municipi que, de moment, estarà vinculat al de Cornellà – Baix Llobregat però que, en cas que funcionés bé, passaria a tenir forma jurídica pròpia. De fet, els afiliats al sindicat que han decidit encarar aquesta aventura formen part de l’organització baixllobregatina ja consolidada.

“Som una organització de treballadors i treballadores que es defineix com anarcosindicalista; anarquista pels nostres ideals i sindicalista pels mètodes per ajudar la classe treballadora a aconseguir l’emancipació del treball assalariat i de l’estat capitalista”, així defineix la CNT Gustau Monza, un dels impulsors d’aquest embrió de sindicat local. “Ara es donen les condicions perquè la CNT aparegui a Molins de Rei”, explica Isaac Arriaza. “Tot un seguit de gent afí hem detectat aquesta necessitat i per això hem sorgit”, certifica. En aquesta nova organització hi participen molinencs però també persones de El Papiol o de Rubí perquè “volem arribar al màxim de gent possible”, argumenten. “De moment som una desena de persones”, afegeix Laura Obea.

La CNT Molins de Rei s’ha presentat aquest dissabte amb unes jornades al Casal Autogestionat de Joves La Mola, on han convocat a la premsa, han organitzat un dinar, han passat documentals i han finalitzat amb alguns concerts. “Molta gent arriba a la CNT buscant solució als seus problemes laborals i es queda perquè veu que és alguna cosa més que un sindicat”, explica Monza, activista amb recorregut en aquest moviment. “Combinarem l’acció sindical amb la política i social”, afirma Arriaza, qui afegeix que “la majoria de gent de la CNT està involucrada amb altres moviments socials”.

De moment, cada dijous, de set a nou del vespre, la CNT Molins de Rei oferirà un servei d’assessoria jurídica gratuïta al CAJ la Mola. El servei podrà ser utilitzat per tothom “independentment de si forma part o no del sindicat”, explica Obea. És el primer pas per donar-se a conèixer en un municipi on l’última vegada que van actuar va ser ara fa un any, amb una acció al Mercadona del barri de la Granja on denunciaven un “ERO encobert”.

Recomanacions personalitzades