L’Ajuntament crea una aplicació mòbil per millorar la via pública

Cuidem Molins és una app creada perquè els ciutadans de Molins de Rei ajudin a mantenir la via pública en bon estat informant d’incidències que trobin al carrer en en el seu dia a dia. S’han invertit 5.800 euros en aquesta iniciativa. 

El regidor Pep Puiggarí notificant un aspecte a millorar amb l'app "Cuidem Molins" // Jose Polo

El regidor Pep Puiggarí notificant un aspecte a millorar amb l’app “Cuidem Molins” // Jose Polo

Un servei a partir del qual els ciutadans poden ajudar l’Ajuntament a detectar desperfectes o possibles millores de la via pública. Així es pot definir Cuidem Molins, una aplicació per a dispositius mòbils que ja es pot descarregar de forma gratuïta a Google Play i l’Apple Store.

El sistema recull les aportacions que els ciutadans poden enviar de forma anònima o indicant les seves dades personals, les geolocalitza i les tramita internament perquè la informació arribi als responsables tècnics encarregats de solucionar la situació, sempre que l’aportació sigui vàlida. Es podran acompanyar les informacions amb fotografies i descripcions. Un cop el ciutadà envií la seva incidència podrà consultar en tot moment l’estat de tramitació d’aquesta. No hi haurà interacció entre usuaris i només es podran consultar les queixes que faci arribar un mateix.

El disseny de l’eina és intuïtiu, la tramitació és molt senzilla i només la divisió en vuit categories diferents pot acabar despistant algun usuari. “Mentre més ulls tinguem per millorar Molins de Rei millor”, resumia el regidor de Noves Tecnologies, Pep Puiggarí (PSC), durant la roda de premsa de presentació. “És una eina molt més completa del que es veu de cara al públic”, indicava. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha declarat que Cuidem Molins és un esforç per “incrementar la participació ciutadana”. Per la seva banda, Xavi Paz (PSC), considera que aquesta aplicació és “un exemple més de l’esforç del govern municipal en modernitzar l’administració”.

Cuidem Molins  Aplicacions d Android a Google Play Cuidem Molins  Aplicacions d Android a Google Play2

5.800 euros d’inversió

El cost del projecte -5.800 euros- contrasten amb els 800 que ha costat l’última aplicació presentada per l’Ajuntament, la de promoció de la Fira de la Candelera, que ha tingut una bona acceptació. “El sistema de gestió interna de les incidències és el que encareix el projecte”, explica Puiggarí. I és que al darrere del que veurà l’usuari hi ha un sistema web de tramitació i organització de les incidències per als treballadors municipals que generarà una gran base de dades. El consistori fa mesos que realitza proves amb aquest sistema per tal de tenir-ho llest abans de llançar-lo al públic. “Ens generarà més feina de la que tenim ara, però per això estem”, raona Puiggarí.

D'esquerra a dreta: Paz, Casals i Puiggarí durant la roda de premsa de presentació // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Paz, Casals i Puiggarí durant la roda de premsa de presentació // Jose Polo

Sense por als trols 

El fet que les informacions d’incidències es puguin enviar de forma anònima pot arribar a degenerar en un mal ús per part d’alguns usuaris dedicats a intoxicar qualsevol activitat 2.0 amb interessos ocults o simplement per diversió, els anomenats trols. “Sabem al que ens exposem però hem preferit fer que la participació sigui molt senzilla i per això hem permès l’anonimat”, declara Puiggarí. “No volem que res freni la participació”, argumenta. “És molt millor que la gent deixi les seves dades per si ens hem de posar en contacte amb ella per demanar informació”, matisa el regidor. Així doncs, Cuidem Molins neix sense por als trols.

Sense capacitat sancionadora

És probable que alguna persona utilitzi l’aplicació per delatar infraccions d’altres, com per exemple un vehicle mal aparcat. El consistori assegura que Cuidem Molins, en cap cas, tindrà funcions sancionadores. “La seva intenció és millorar la via pública, no és un aplicatiu de denúncia”, informen des del consistori.

Recomanacions personalitzades

  12 comments for “L’Ajuntament crea una aplicació mòbil per millorar la via pública

 1. dclosa
  21/02/2015 at 9:34

  Bueno, Tal como indica la novela de Philip K. Dick ¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?, con tantos dipositivos moviles, hoy en día, no sabemos muy bien quienes son los androides y quienes las ovejas del rebaño , Al parecer los ciudadanos que no dispongan de estos smartphones y tengan que recurrir a las instancias por escrito en ventanilla, dejarán de serlo al 100 % .
  Bueno sería que hubiese un archivo en la Web del Ayuntamiento para que pudiésemos ver , sin desvelar los autores, por supuesto, las distintas incidencias.
  No entendemos muy bien eso de : “Ens generarà més feina de la que tenim ara, però per això estem”, creo que es todo lo contrario, se ahorran a un empleado o a varios supervisores de la vía pública, y precisamente las incidencias son trabajos que deberían haber hecho y no hacen.

  • marc
   21/02/2015 at 14:14

   En la seva opinio ja entenem que es un trol

   • dclosa
    21/02/2015 at 15:43

    Un tirol est tu

    • marc
     22/02/2015 at 12:19

     Tirol o tiroles ?

     • dclosa
      22/02/2015 at 15:04

      Tirola = mosca cojonera

 2. Raizel
  21/02/2015 at 16:46

  I els que no tenim Android, ni iOS? Com ho podem fer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *