Una exposició reviu els 120 anys d’història dels Pastorets

La sala d’exposicions de Ca n’Ametller acull una exposició sobre els 120 anys dels Pastorets de Molins de Rei. Es poden veure fotografies històriques, textos que expliquen l’orígen de l’obra i també hi ha un espai dedicat a aquelles tasques menys visibles que fan possible la producció de l’obra de teatre. 

Programa de mà en castellà que es pot veure a l'exposició //Jose Polo

Programa de mà en castellà que es pot veure a l’exposició //Jose Polo

Ja són 120 anys de teatre a Molins de Rei i aquesta efemèride mereix una bona exposició. La que es pot veure a la Sala d’Exposicions de Ca n’Ametller fins al proper 9 de gener, sens dubte, compleix les expectatives. 120 anys dels Pastorets d’en Pitarra a Molins de Rei és un recull d’un projecte que ha perdurat amb el pas dels anys passant de generació en generació.

Al seu interior es pot veure un extens recull fotogràfic per reviure les diferents etapes dels Pastorets i als seus protagonistes. També es poden trobar un seguit de materials que fan un bon retrat de tots aquells anys com, per exemple, un programa de l’obra fet en castellà i editat després de passar per la censura. En una altra sala, el protagonisme recau sobre la música en directe que acompanya als Pastorets i diferents curiositats com el vestuari o el maquillatge de l’obra. També hi ha un reconeixement a la feina d’aquells que no són visibles de cara al públic, com els tramoies, per exemple.

Emoció durant la presentació

Francesc Artés tallant la cinta inaugural davant les autoritats // Jose Polo

Francesc Artés tallant la cinta inaugural davant les autoritats // Jose Polo

Al darrera d’una obra com Els Pastorets hi ha treball, companyerisme, amistat i sentiments. Així doncs, en la inauguració d’una exposició que recull la història d’aquest projecte no podia faltar l’emoció. Aquesta la va posar Francesc Artés, president honorífic de la Joventut Catòlica i una de les persones més compromeses amb els Pastorets al llarg dels anys. Visiblement emocionat, Artés va assegurar que havia “costat molt” establir una tradició com aquesta i que ara tot això “no es podia deixar perdre”. En certa manera, la inauguració de l’exposició també va servir per fer-li un homenatge a la seva figura.

Gerard Capdevila, representant del Consell de Pastorets, va assegurar que es tractava d’una exposició per “veure-la amb calma” i va definir-la com “un reconeixement a totes les generacions de Pastorets”. L’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals (CiU) va assenyalar que aquesta obra té 120 anys d’història perquè “estan implícitament arrelats a Molins de Rei”. Per la seva banda, el president de la Joventut Catòlica, Josep Maria de Temble, va destacar que aquesta exposició havia estat feta “gràcies a la col·laboració de molta gent”.

Recomanacions personalitzades