La victòria més esperada del masculí de bàsquet

CE Molins de Rei 77-73 CB Valls. El masculí de bàsquet guanya per trencar una ratxa de vuit derrotes en els últims nou partits. Els de Juan Couto agafen aire en la classificació i confiança en el joc. 

Els dos equips van sortir a la pista conscients de la importància del partit // Jose Polo

Els dos equips van sortir a la pista conscients de la importància del partit // Jose Polo

Guanyar o partir. Aquest era el binomi que presentava el partit entre el sènior masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei i el Club Basquet Valls. Els de l’Alt Camp arribaven al Poliesportiu Municipal dues victòries per sota dels molinencs, immersos en la lluita per eludir les places de descens a Segona Catalana. El Molins, després d’una ratxa de vuit derrotes en nou partits necessitava guanyar sí o sí. En cas de derrota es patiria, i molt, fins al final de la temporada per conservar la categoria després de fer una gran primera volta.

Les forces van estar igualades durant els primers minuts de partit. Juan Couto va optar per la presència de David de Ugarte, que va començar la temporada amb el “senior B”, en el quintet inicial. Per canviar una dinàmica cal trencar la rutina i el jove molinenc va respondre bé a la confiança del seu entrenador. El Valls es feia fort a base de contraatacs, la mateixa medicina que utilitza el Molins normalment. Es notava cert nerviosisme per part dels dos equips, que no aconseguien escapar-se en el marcador. Amb un punt d’avantatge local (23-22) es va arribar al final del primer període.

La victòria pot suposar un punt d’inflexió en el final de temporada

El segon quart va començar marcat per la inspiració de Sergi Bosch. Semblava tocat per un àngel. Bosch és un jugador que normalment destaca per les seves habilitats defensives. Àgil de mans, roba pilotes, mai se li escapen en l’1 contra 1 i sempre està ben col·locat en el rebot defensiu, però diumenge va destacar en el seu llançament i en la seva capacitat per trobar bones posicions de tir. Per moments, es va posar l’equip a l’esquena i els seus companys van semblar guanyar confiança al seu voltant. D’aquesta manera, el Molins es va escapar en l’electrònic amb diferències superiors al 10 punts. Una cistella visitant en una jugada quan mancaven 5 segons pel descans va deixar el marcador en 43-32 arribats a la mitja part. El Molins mostrava bones sensacions.

En el tercer quart el Molins el va poder controlar al Valls, que intentava tornar a agafar el control del partit que minuts abans havia perdut. El Molins no el deixava, fent-se fort en defensa i actius en el moviment en atac. La diferència es va mantenir per sobre dels 10 punts en tot moment fins just el moment més psicològic, el final del quart, que va acabar 59 a 51. Es veia venir que el Valls no es rendiria fins el final i calia guanyar-se la victòria a costa de suor.

Els molinencs van aconseguir una victòria més que necessària // Jose Polo

Els molinencs van aconseguir una victòria més que necessària // Jose Polo

Costava encistellar al principi de l’últim i definitiu període i un triple visitant va posar la por al cos dels jugadors molinencs. Llavors van aparèixer les penetracions de Ferran Angulo per calmar, momentàniament, la possible remuntada visitant. Va poder trencar el partit el CE Molins de Rei al tenir dues tècniques a favor consecutives però, com si no se sàpigues guanyar sense patir, van fallar 3 dels 4 tirs lliures. Després va tornar a aparèixer David de Ugarte aconseguint dos 2+1 consecutius en un moment delicat. El Valls no es va rendir, i va deixar la diferència en 4 punts a manca de poc més d’un minut. El fantasma de l’última derrota a la pista del Tecla Sala, on l’equip va deixar escapar la victòria, es deixava veure pel Poliesportiu Municipal. 

Una penetració visitant va deixar la distància en només dos punts a 33 segons del final. Tothom a patir, la cara dels aficionats era un poema. El Molins tornava a repetir els mateixos errors, deixant sense resoldre un partit que tenia aparentment sota control. El Valls va gaudir d’una possessió per empatar però, aquesta vegada, la pressió li va poder al base visitant que va perdre la pilota, i va deixar el partit en safata als homes de Juan Couto, que van aconseguir la victòria per 77 a 73.

Victòria analgèsica del sènior masculí de bàsquet que pot servir com a punt d’inici d’una dinàmica positiva en aquest tram final de la  temporada. Una victòria que no amaga, però, que els molinencs segueixen desconnectant-se dels partits per moments i ficant-se en enrenous quan sembla que tenen les victòries definides. Les sensacions milloren però hi ha molt camí per recórrer. Ells mateixos ho van demostrar durant la primera volta.

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades