El final de festa del Mulei eclipsa el final de Festa Major oficial

Malgrat resultar ser millor del que semblava, l’esclat final de festa que substituïa el castell de focs tradicional va aplegar molt poc públic, contrastant amb l’entrega dels premis de L’Assassí de la Pastanaga que es feia al mateix temps a la plaça de l’Església amb el seu propi piromusical.

Els gegants van anar entrant cap a casa seva // Jordi Julià

Els gegants van anar entrant cap a casa seva // Jordi Julià

El que semblava que havia de ser un final de festa descafeïnat va acabar sent bastant millor del que semblava. Un dels principals canvis anunciats per a la Festa Major de 2012 era que es deixava de fer castell de focs per la reducció del pressupost municipal, compensant-ho llançant els tres trons que marquen el final dels castells de focs en acabar la cercavila de gegants de diumenge al vespre. Finalment, però, es va acabar fent castell de focs, i per partida doble. La cercavila dels gegants es va acabar amb un castell de focs curt però intens llançat des de Ca n’Ametller, i minuts després l’entrega de premis del joc “L’Assassí de la Pastanaga”, on el jugador del Molins de Rei CF Josep Rebollo en va sortir guanyador, acabava també amb un petit castell de focs a càrrec del propi Ateneu Mulei llançat des de la plaça de l’Església.

Tots dos actes van convèncer a la majoria dels assistents, però l’extraoficial que organitzava el Mulei va resultar tenir més públic que el que sortia oficialment al programa de la Festa Major com a final de festa. La plaça de l’Església es va omplir de gent, generalment joves, que volien conèixer els guanyadors del joc L’Assassí de la Pastanaga. Va ser precisament de la plaça de l’Església d’on va sortir la cercavila dels gegants vells fins al seu racó, que va començar en acabar el campionat d’estirar la corda organitzat pel propi Ateneu Mulei.

Al Racó dels Gegants Vells la colla gegantera va preparar berenar per a tothom // Jordi Julià

Al Racó dels Gegants Vells la colla gegantera va preparar berenar per a tothom // Jordi Julià

Fent una volta per la plaça del Mercat, la Montserrat i en Miquel van anar en cercavila fins al racó que tenen darrere el Palau dels Requesens, el Racó dels Gegants Vells, on van oferir uns balls primer tots sols i després acompanyats de la Candelera i en Bernat, els gegants nous, mentre la Colla Gegantera repartia berenar a tothom. En acabar les actuacions tots quatre gegants van posar rumb al pati de Ca n’Ametller passant pel carrer de Baix, on els esperaven els capgrossos i gegantons de Molins de Rei, que van ser els encarregats de llançar confeti i serpentines –igual que a l’esclat final de la trobada de gegants del matí– mentre els gegants anaven desfilant cap a dins de casa seva, per agafar forces de cara al centenari que celebren l’any vinent.


Castell de focs inesperat

Podia semblar que aquell havia estat l'”Esclat de fi de festa” anunciat per l’Ajuntament, però just després va començar un castell de focs des de l’edifici de Ca n’Ametller, molt menys espectacular que el que hi va haver l’any passat en format piromusical amb motiu del 30è aniversari dels Amics del Camell però castell de focs al cap i a la fi. Probablement va ser un dels castells de focs amb menys públic, ja que malgrat el Racó dels Gegants Vells estava ple de gom a gom no tothom va seguir als gegants fins a un pati de Ca n’Ametller bastant buit.

La plaça de l'Església estava més plena que mai // Jordi Julià

La plaça de l’Església estava més plena que mai // Jordi Julià

A l’altre extrem hi havia la plaça de l’Església, més plena, que amb l’excusa de donar els premis de la tercera edició del popular joc de “L’assassí de la Pastanaga” va aprofitar per organitzar el seu propi fi de festa, amb un petit castell de focs llançat a peu de la pròpia plaça uns quants minuts després del de Ca n’Ametller. Aquest, a més, va tenir la qualificació par part dels organitzadors de “piromusical”, perquè mentre cremava la pólvora sonava la cançó “Alegría” del Cirque du Soleil. Tot i no sortir al programa, aquest va acabar esdevenint el vertader fi de Festa Major.

Recomanacions personalitzades