36 equips de totes les edats participen al campionat d’estirar la corda

El tradicional campionat d’estirar la corda organitzat per l’Ateneu Mulei a la plaça de l’Església va comptar amb la participació de 36 equips en diferents categories. L’ambient festiu va ser la tònica general durant tota la competició i les disfresses no hi van faltar.

La plaça era plena per veure els enfontaments d’estirar a la corda // Elisenda Colell

A poques hores d’acabar la Festa Major de Sant Miquel 2012, la plaça de l’Església era plena. Eren molts els que volien assistir al tradicional campionat d’estirar la corda que aquest any complia la seva tretzena edició. Públic de totes les edats animava als participants en aquest joc tant popular i que s’ha anat consolidant any rere any entre els actes més destacats de la Festa Major.

En total, 36 equips de cinc membres dividits en quatre categories de pes van poder agafar la corda amb força i provar d’estirar la cap al seu cantó. No obstant, n’hi havia que comentaven que no s’havien pogut inscriure “per anar a última hora”.

A la categoria aleví, formada per 11 grups de cinc infants que sumaven un pes inferior a 150 kg, els guardonats varen ser l’equip Catalunya. A la final de la categoria, però, hi van participar Els culers de l’Alzina i Els Follets. En la categoria d’entre 150 i 250 kg, van aconseguir arribar a la final l’Equip Virolai i els Huracans Vermells. Els darrers es van alçar com a vencedors de la categoria infantil, desprès de superar vuit equips més. El premi consistia en un joc de raquetes per als infants.

Grans duels competitius

Després d’un canvi al gruix de la corda, van començar a entrar a la pista els equips de la categoria de “grans”, d’entre 300 i 400 kg. Aquesta era la categoria més nombrosa on s’hi va poder veure també participant algun regidor de l’Ajuntament sense gaire èxit i acceptant la derrota amb esportivitat. A la final, hi participaren Molta Crema Titus Team, Los Fueltes, Eternal Runners i Colada Fácil. Qui va guanyar la pota de pernil entregada pels organitzadors varen ser Molta Crema Titus Team que sumava un pes de 381 kg.

La plaça era plena per veure els diferents enfrontaments. En aquesta imatge, competició entre Justejant i Eternal Runners // Elisenda Colell

No obstant, el duel més esperat era el de la categoria dels “Pesos Pesats”, superior als 450 quilograms. Com ja porta passant uns quants anys, van arribar a la final els mateixos equips, que enguany s’anomenaven Putiputi Flautis i Drink Team Celtic. Desprès de moments de màxima tensió, els Drink Team van aconseguir portar la corda cap al seu vessant, fent-se d’aquesta manera amb el pernil ibèric de premi.

Pectorals amb premi a l’originalitat

Els guanyadors del premi a la originalitat, "Los Hombres de Paco", no van aconseguir arribar a la final de la seva categoria // Elisenda Colell

Els guanyadors del premi a la originalitat, “Los Hombres de Paco”, no van aconseguir arribar a la final de la seva categoria // Elisenda Colell

L’esperit de l’esportivitat no va faltar en cap moment del torneig, on la participació i l’ambient de Festa Major, segons els assistents, és el que més valoraven de la jornada. Entre tots els participants s’hi van veure nombroses disfresses que apel·laven el premi a la originalitat: pallassos, rapers, excursionistes, guerrers, pirates…

Finalment,  els guanyadors al premi a l’originalitat van ser Los Hombres de Paco, “per la disfressa i la coreografia que ens han preparat abans d’entrar a la pista”, segons la justificació els organitzadors. Aquest mateix equip va ser qui va guanyar el premi l’any passat, disfressats de socorristes. A la plaça hi havia que afirmava que “la tàctica d’ensenyar pectoral sempre funciona”.

Recomanacions personalitzades