Robatori i ocupació violenta a l’escola Estel

Els lladres s’han emportat una gran quantitat de material i han causat desperfectes en el recinte. A més, els delinqüents han fet vida a l’escola dormint a l’interior  i utilitzant espais com la cuina i les dutxes. Els Mossos d’Esquadra investiguen el cas.

El CEIP Estel s’ha quedat sense ordinadors // Jose Polo

El CEIP Estel de Molins de Rei, que es troba al carrer Sant Joan, molt a prop del  Poliesportiu Municipal, ha estat víctima d’un robatori d’importància durant el passat mes d’agost. Les alarmes es van disparar el passat dia 24 d’agost a les dues de la tarda, quan una treballadora de manteniment va avisar als cossos de seguretat explicant que la porta del darrere del recinte, situada al carrer Carme Galceran, estava oberta quan, teòricament, hauria d’estar tancada.

Els pitjors presagis s’han fet realitat. Un grup de lladres s’ha emportat una gran quantitat d’objectes de valor del centre, on ara ja no queda ni un sol ordinador. A més, els delinqüents també s’han emportat projectors de vídeo i aparells electrònics diversos i han causat desperfectes a les portes del edifici i al gimnàs que utilitzen els nens i nenes per a les classes d’educació física.

Ocupació violenta i prolongada

Els lladres han passat nits dormint a l’escola // Jose Polo

Viu Molins de Rei pot avançar que, a més del robatori, els lladres han realitzat una ocupació violenta de l’edifici, causant desperfectes en una part del mobiliari. Durant uns dies, i com si fos casa seva, els delinqüents van “fer vida” a l’escola Estel.

D’aquesta manera, descarregaven la gran quantitat de material amb tranquil·litat, evitant ser vistos per veïns o curiosos. Durant la seva ocupació, els lladres van fer ús de les dutxes de l’edifici, de la cuina, i van passar-hi alguna nit.

Avís previ

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, durant el passat mes de juliol, un treballador del centre va avisar a la Guàrdia Urbana de Molins de Rei d’un intent de robatori. Un grup d’adolescents va entrar a l’interior del recinte per una finestra i el treballador els va fer fora quan els joves es dirigien al lloc on es guarden les claus de l’escola. Tot seguit, aquest treballador va alertar de l’episodi a les forces de seguretat locals. Tot i el recent precedent, els lladres que han robat un mes després ho van fer amb total impunitat i sense aixecar sospites. Ara per ara, els Mossos d’Esquadra investiguen el cas amb la col·laboració de la Divisió de Policia Científica.

 • Teresa

  Es una pena el gran procentje que se destina del presupuesto municipal de nuestro impuestos directos en vena, para el pago de los sueldos de esas " forces de seguretat locals" y políticos locales en nómina, para ver estos resultados. ¿La Gardia Urana Municipal , por eso del A/A, no se baja del coche para compobar las puertas de las escuelas ?, ¿ Dónde estaban el 24 de agosto? , ¿ De rositas? , ¿ A cuanto asciende el valor de los objetos robados, los desperfectos y el perjuicio en los estudios de nuestro hijos ? , Vamos bien si todo eso deben descifrarlo los Mossos y la Policia Científica, como en el caso de Cordoba. ¿ Se asumiran responsabilidades politicas o como siempre en Molins de Rei se mirará hacia el otro lado?

 • Cristina Hernández via Facebook

  q horror!!!!!!!

 • Vaja merda d’alarma, no??

 • Meritxell

  1er- Responsabilitat a l'empresa d'alarmes, ja que no va funcionar.
  2on- Si ja ho van intentar el mes segur que siguin els mateixos aixi que no deu ser tan dificil saber qui son…

  • viumolinsderei

   Meritxell. Només aclarir-te que la noticia no indica que els adolescents que van intentar entrar a l'escola durant el mes de juliol siguin els autors del robatori del mes d'agost. Esbrinar els autors d'aquest delicte no es feina dels periodistes. Gràcies per llegir-nos i comentar.

 • que es de securitas direct o de adt?? jajajajajaaa

 • (les dues pitjors empreses)

 • O.O

 • Teresa Fabregat via Facebook

  Només els falta això!!!

 • Collons, com hi van, no?

 • Gemma

  Aquesta escola està de pega…..

 • DORMIEN, ES DUTXAVEN, FEIEN MABÉ LES INSTAL.LACIONS… NINGÚ DEIA RES???? AH… AIXÓ ES MOLINS DE REI….!!!!

 • Sebastia Massana Tutusaus via Facebook

  No m’agrada el que ha passat, m’agrada la vostra tasca informativa. És dur, molt dur, comprovar com els lladres de menor categoria fan com els lladres de primera divisió, robar als més febles, els més necessitats. Per si no hi ha prou amb les retallades al món educatiu, vénen aquests i no només s’en porten ordinadors i altres materials de valor, sinó, a més fan destrosses. A la bona gent, els sectors que s’esforcen per fer la seva feina amb pocs recursos, els estrenyen, els maltracten per darrere i per davant, i per tots els costats. Maleïts siguin els maltractadors, els lladres que roben l’esforç de les persones i les seves propietats ben guanyades i necessàries!

 • eva moreno

  Precisament perquè hi ha hagut un previ intent a l'estiu i, anteriorment, l'escola ja va patir d'actes vandàlics a l'hort ( la qual cosa demostra que ens trobem davant l'espècie de delinqüent més denigrant i trist que hi pugui haver) la seguretat municipal hauria de'haver pres mesures de prevenció. Ajuntament i seguretat municipal han de respondre.

 • Pingback: El curs escolar comença amb més alumnes i 15 mestres menys | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El més llegit de 2012 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()