Els Matossers i 63 persones més fan de parelles lingüístiques

Les parelles lingüístiques per ensenyar català als nouvinguts enguany compten amb la col·laboració dels Matossers, que tindran una parella i faran un taller per donar a conèixer la tradició castellera. En total, 63 voluntaris participen a la dotzena edició del Voluntariat per la llengua.

Voluntaris i aprenents de català compartiran deu hores durant les pròximes setmanes // Ajuntament de Molins de Rei

La novetat principal d’aquesta edició és la col·laboració dels Matossers de Molins de Rei actuant com a voluntaris. L’any passat, la colla castellera va organitzar un taller per explicar l’origen dels castells, les principals formacions, les parts d’un castell i, fins i tot, van ensenyar de manera pràctica com es fa un castell. Aquest any donen un pas més enllà i faran “de parella” d’un aprenent de Guatemala. El nouvingut interessat en aprendre català sempre tindrà alguna persona dels Matossers per conversar amb ell, i d’altra banda, podrà conèixer de primera mà la tradició dels castells.

Els Matossers no només ensenyaran la seva tradició a un nouvingut.El 4 de juny es fa la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat a Molins de Rei. Serà llavors quan es tornarà a organitzar el mateix taller de l’any passat obert a tots aquells aprenents de català interessats en conèixer la cultura castellera.

Voluntaris per la llengua

El passat 15 de març va tenir lloc, a la sala d’actes de Ca n’Ametller, la presentació de les parelles lingüístiques que participen a la 12a edició del Voluntariat per la llengua. Prèviament a la presentació formal de les parelles, membres del Servei de Català de Molins de Rei van fer una xerrada, als voluntaris per una banda i als aprenents per l’altra, per explicar-los les línies generals del programa i l’objectiu principal de l’activitat: fer del català una llengua d’integració per a les persones nouvingudes i aprendre a utilitzar-lo en qualsevol situació. En aquesta edició, de nou dominen les persones provinents d’Amèrica del Sud, al costat d’algunes de la resta de l’Estat.

Víctor Puntas, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, va cloure l’acte encoratjant a tothom a utilitzar el català com a llengua pròpia que és de Catalunya i va emplaçar tothom a la cloenda de l’activitat, que tindrà lloc el divendres 17 de juny.

Recomanacions personalitzades