CiU també guanya a Molins de Rei

Molins de Rei també ha votat majoritàriament a Convergència i Unió a les eleccions al Parlament de Catalunya. Prop del 40% dels vots dels molinencs han optat per Artur Mas com a nou president de Catalunya mentre que el PSC ha perdut força i s’ha quedat amb el 18% dels vots. La participació ha arribat al 64,4% del cens electoral.

11.965 molinencs s’han apropat a les urnes per votar. La participació ha augmentat fins al 64,4%, dos punts per sobre que al 2006. Més de 6.000 ciutadans amb opció de vot han preferit no anar al col·legi electoral.

L’augment espectacular de Convergència i Unió a tota Catalunya s’ha produït també a Molins de Rei. El partit encapçalat per Artur Mas ha aconseguit el 39,96% dels vots a Molins de Rei, un percentatge similar a l’aconseguit a tota Catalunya (38,47%). A Molins de Rei es tradueix en 4.752 vots, gairebé un 10% més que a les darreres eleccions autonòmiques.

La batacada del PSC a tota Catalunya també s’ha traduït a Molins de Rei en un descens dels vots fins a aconseguir el 17,68% (26,53% al 2006), un percentatge també pràcticament idèntic al de Catalunya (18,32%). Amb 2.103 vots, els socialistes han perdut gairebé un miler de fidels respecte les anteriors eleccions.

Catalunya castiga al tripartit i fa pujar la dreta

El tripartit també ha passat factura a Esquerra, que ha perdut gairebé la meitat dels vots que tenia fa quatre anys, passant d’un 15,77% al 2006 al 8,48% d’enguany. Només 1.009 molinencs han optat pels republicans, 800 menys que en l’anterior ocasió. Tot i això, queden com a quart partit més votat a Molins de Rei, mentre que al global de Catalunya (7%) passen a ser la cinquena força. No ha notat tant els efectes d’estar al govern ICV-EUiA que, tot i perdre votants, passa a ser la tercera força més votada a Molins de Rei, amb 1.148 vots, un 9,65% del total (13,59% al 2006). Aconsegueixen un percentatge de vot més alt que la mitjana catalana del partit (7,39%).

Els bons resultats del PP a Catalunya, arribant a cotes mai superades i convertint-se en el tercer partit a Catalunya no s’han traduït amb tanta força a Molins de Rei, on són el cinquè partit més votat. Els populars han aconseguit el 8,06% (959 vots), dos punts per sobre que al 2006, però encara lluny del 12% aconseguit a Catalunya.

Independència i extrema dreta també a les eleccions

Solidaritat Catalana s’ha convertit en l’equip revelació de la jornada electoral i ha aconseguit un 3,45% (410 vots), en la línia dels vots aconseguits a la resta de Catalunya i que ha donat 4 diputats a Joan Laporta i els seus. Un percentatge similar han aconseguit Ciutadans, amb un 3,42%, 407 vots que signifiquen gairebé el doble que fa quatre anys. L’increment del partit d’Albert Rivera a Molins de Rei ha estat molt més fort que a la resta de Catalunya, on creix però de manera molt més sostinguda.

Entre la resta de partits, destaca que el partit d’extrema dreta, Plataforma per Catalunya, ha aconseguit el recolzament de 233 molinencs (1,96% dels vots).La xifra queda per sota del 2,42% de vots registrat a Catalunya, pel partit de Josep Anglada, que durant les primeres hores d’escrutini aconseguia suficients vots per entrar al Parlament però finalment ha quedat fora.

El vot independentista ha optat majoritàriament per Solidaritat Catalana, fet que ha enfonsat a Reagrupament, amb només 115 vots a Molins de Rei, un 0,97% del total. Per la seva banda, la candidatura d’esquerres populars, Des de baix, ha aconseguit 44 vots (0,37%). La CORI (Coordinadora Reusenca Independent), amb Ariel Santamaria i Carmen de Mairena com a caps visibles, ha registrat 27 vots de molinencs desenganyats de la política que han optat per la candidatura més còmica. Un altre partit alternatiu aquest any era el Pirata.cat, que ha aconseguit el vot de 22 molinencs (0,18%), pràcticament els mateixos que el partit de Rosa Díez (UPyD), amb només 24 vots (0,20%). Pitjor encara li ha anat a Montserrat Nebrera, que només ha rebut set vots a tot Molins de Rei, una xifra totalment simbòlica, com la de la Falange, amb quatre vots, i altres partits minoritaris desconeguts.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “CiU també guanya a Molins de Rei

  1. 29/11/2010 at 15:27

    CiU també guanya a Molins de Rei http://bit.ly/fRNwip

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *