Tag Archive for Riera Bonet

Veïns del Lluís de Requesens lamenten que les obres del carrer s’han fet “a mitges”

Les remodelacions van incorporar un segon sentit de circulació, però els veïns creuen que és “innecessari” i “molt estret”. Lamenten s’hagi substitut un parc infantil per places d’aparcament i que no s’hagi asfaltat tot el carrer. L’Ajuntament assegura que s’han instal·lat més jocs a pocs metres i que l’actuació es va treballar amb l’associació de veïns.

Veïns de la Riera Bonet denuncien que l’Ajuntament té pendent un pla d’urbanització des de fa 30 anys

Els afectats del barri lamenten que no poden fer reformes ni obres majors per reparar els seus habitatges. “La situació provoca que la gent marxi del barri, ens trobem abandonats i sense relleu generacional”, denuncien. El regidor d’Urbanisme, Miquel Zaragoza, assegura que el consistori consultarà a la Generalitat per redactar un nou Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) que flexibilitzi els requisits per edificar i fer obres.

La Riera Bonet, de la lluita obrera a la memòria veïnal

El barri de Molins de Rei, caracteritzat per l’edificació marginal i la concentració de la immigració, encara manté el seu component reivindicatiu amb una associació de veïns formada per 200 socis. Una exposició fotogràfica repassa alguns moments històrics, com l’asfaltat dels carrers o l’arribada de l’electricitat.

Enquesta: Què s’ha de fer amb els murs de la Riera Bonet?

El festival Spray for Colours va omplir d’art urbà diversos murs del barri de la Riera Bonet. Alguns grafitis, sobretot la zona de murs lliures en què qualsevol podia fer-ne ús, han generat rebuig d’alguns veïns, entre ells la mateixa Associació de Veïns. L’Ajuntament està estudiant amb l’associació Interactu-art si fan alguna actuació per “rebaixar la pressió visual”. Què creus que caldria fer-hi?

Els ocupes marxen de la casa de la Riera Bonet

El carrer de Sant Pere de Romaní amb la casa que ha estat ocupada // David Bueno

Les famílies que ocupaven l’habitatge del carrer de Sant Pere de Romaní ja l’han abandonat després d’estar-hi una setmana vivint. Els veïns respiren més tranquils després de deixar enrere el clima de tensió que s’ha viscut des de l’inici de l’ocupació, però l’Ajuntament adverteix que “cal continuar en alerta”.