Tag Archive for Pastorets de Molins de Rei

Els Pastorets fan el salt a les xarxes per la pandèmia

La situació sanitària ha obligat a suspendre les funcions presencials que tradicionalment es feien a La Peni, però els Pastorets de Molins de Rei, un dels més antics de Catalunya, no s’han volgut quedar de braços plegats i aquests dies difonen un recull d’escenes emblemàtiques de l’obra a les seves xarxes socials.

Miquel Monfort i Jordi Martí: “El documental de Pastorets és un petit homenatge a tota la gent que hi ha passat aquests 120 anys”

Jordi Martí i Miquel Monfort presentaran el 15 de gener un documental sobre els 120 anys dels Pastorets // Jordi Julià

Miquel Monfort i Jordi Martí han fet un documental sobre els 120 anys dels Pastorets, a partir de 63 entrevistes a persones que hi han estat vinculades. Fa un any que van començar aquest projecte, quan van fer una campanya de micromecenatge que va recaptar 3.615€, als quals s’hi sumen 1.250€ del certamen Millorem Molins de la CUP. Ho culminaran el 15 de gener de 2016, quan s’estrenarà.

Una exposició reviu els 120 anys d’història dels Pastorets

La Sala d’Exposicions de Ca n’Ametller acull una exposició sobre els 120 anys dels Pastorets de Molins de Rei. Es poden veure fotografies històriques, textos que expliquen l’orígen de l’obra i també hi ha un espai dedicat a aquelles tasques menys visibles que fan possible la producció de l’obra de teatre.

Peret Esteba: “Els de darrere de l’escenari som els autèntics oblidats”

En Pere Esteba, més conegut com a Peret, porta tota una vida dedicada a una gran passió, els Pastorets de Molins de Rei. Als seus 75 anys té la capacitat de recordar com ha evolucionat una de les tradicions més antigues, des dels temps de la dictadura fins als d’Internet. Als Pastorets “tots hem de ser igual d’importants”, explica l’avi tramoia, com l’anomenen alguns. Tot i això, en Peret reconeix: “Els de darrere de l’escenari som els autèntics oblidats”.