Tag Archive for pactes electorals

Francesc Castellana: El bé de l’estabilitat, el sacrifici del compromís

Amb la decisió abstencionista de la CUP, element determinant, sols CiU i PSC poden pactar una majoria estable de 11 regidors sense oblidar que junts sumen quasi el 48% dels vots. Fan el pacte els qui poden fer-lo per donar estabilitat i després d’un acord programàtic que els hi permet. Ha guanyat el Molins primer, ni les polaritats nacionals ni les de l’esquerra-dreta. Ho ha volgut la ciutadania i l’acció política que d’ella se’n deriva.

34 molinencs avalen en assemblea un pacte entre ERC, CUP i CiU

ERC organitza una assemblea oberta a tota la ciutadania per plantejar la possibilitat de crear un govern independentista a Molins de Rei. El 92% dels assistents han votat a favor d’aquesta opció de govern, l’única que es planteja el partit, deixant de banda un pacte en minoria amb CiU per ser “dèbil i inestable”.

Eduard Suàrez: Parlem-ho

Un ajuntament de 21 regidors n’hi hagi 13 a favor del procés. Venen mesos molt importants pel país i em penso que ens toca a tots ser generosos, deixar les batusses de sigles i fer un esforç: el país ens ho demana i Molins de Rei ho espera…Ho espera? Bé, tampoc ho sabem però com a mínim parlem-ne, no?