Tag Archive for Miquel de l’any

Una Festa Major eclipsada per l’1-O

Els Mossos d'Esquadra que van passar l'1-O a la porta del col·legi El Palau, observant la trobada de gegants // Jordi Julià

Els actes de l’últim dia de Festa Major de Molins de Rei es van anar suspenent amb motiu de la violència policial en altres poblacions. La trobada dels gegants va convertir-se en l’últim acte d’uns dies de festa en què, malgrat tot, Molins de Rei ha celebrat Sant Miquel.

Miquel Monfort és escollit Miquel de l’Any

Miquel Monfort (al centre) rebent els elements que distingeixen el Miquel de l'Any // Jordi Julià

En un any en què no ha nascut cap Miquel i els diplomes a Miquel més jove han quedat deserts, el fotògraf Miquel Monfort ha rebut la distinció a Miquel de l’Any. El guardonat l’any passat, Miki Rosas, ha fet un pregó amb crítiques a l’Ajuntament.

Miquel Bernis: Pregó dels Miquels 2013

Visc en un poble que viu a l’ombra de la gran ciutat, encadenat a ella per polígons industrials i altres ciutats ombrívoles. Visc a la comarca amb més mala premsa del país, on si bades et despertes amb un casino a la porta. Un poble que la gent de fora té problemes per ubicar en la grisor de l’àrea metropolitana. I malgrat tot, mai he sentit l’impuls d’amagar el meu origen. Serà perquè som un lloc singular, on les festes de debò no es paguen, s’enginyen. Sento que som un poble viu i que des que tinc us de raó ho hem estat.