Tag Archive for federalisme

El PSC defensa la proposta federal al barri del Canal

Els socialistes visiten el Casal d’Avis Primer de Maig amb la candidata a diputada Alícia Romero i el primer tinent d’alcalde Xavi Paz. Diuen que volen continuar en una Espanya “diferent” per afavorir “les classes treballadores i mitges”. Paz critica el govern de la Generalitat per gastar-se els diners en “ambaixades i manifestacions”.

Francesc Castellana: Eleccions primàries o eleccions locals, un debat innecessari

Uns i els altres, els independentistes i els unitaristes, sobreposen el debat de la independència al debat de la democràcia local a cada municipi. Ara però el que correspon es exercir la democràcia local. Hem de fer unes eleccions molinenques, i demanar la participació activa de tots els vilatans, estiguin o no per la independència, o pel federalisme, o per qualsevol altra opció.

Joan Barrios: El camí cap al federalisme

Quan com a respostes poc dialogades es planteja o la segregació o la recentralització, ha arribat el moment de plantejar, de manera seriosa, una reforma a fons de la Constitució que ens permeti acabar de construir una proposta territorial que faciliti l’encaix dels diferents territoris en un Estat Federal plural, respectuós i modern.