Agenda Molins de Rei

Tots els actes de Molins de Rei estan recollits a l’agenda de Viu Molins de Rei. Aquí hi trobaràs activitats culturals, exposicions, concerts, festes, teatre, oci, esports i molt més.
Si trobes a faltar algun acte pots afegir-lo des d’aquí.

Abr
17
Dt
Laboratori de lectura “En aquest conte no hi ha cap drac” @ Biblioteca Pau Vila
Abr 17 @ 17:30 – 18:30

PLACES EXHAURIDES

Al voltant del llibre “En aquest conte no hi ha cap drac” de Lou Carter i Deborah Allwright (Picarona, 2017) convidem als nens i nenes entre 3 i 5 anys, acompanyats d’un adult, a una activitat lúdico-plàstica a partir de la lectura d’un conte.
Abr
19
Dj
Promovent la pau i els drets humans, conferència de David Fernández a Molins de Rei @ Museu Municipal de Molins de Rei
Abr 19 @ 19:30 – 20:45

PROMOVENT LA PAU I ELS DRETS HUMANS: la visió i experiència des de Ginebra

Conferències al Museu

En la seva conferència col·loqui, el molinenc David Fernández Puyana ens animarà a reflexionar i debatre sobre conceptes com ara el multilateralisme, la concepció de la pau a les Nacions Unides, la diversitat cultural i la universalitat dels drets humans.

En David Fernández Puyana té un amplíssim currículum formatiu i dedicació professional relacionats especialment amb els Drets Humans i les Nacions Unides. En aquests moments és observador permanent de la Universitat per la Pau de les Nacions Unides a l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, un organisme intergovernamental que representa a 40 països. Té grau d’Ambaixador.

Arrel de la seva dedicació professional i la seva contribució a la pau mundial, ha rebut el reconeixement de diverses entitats com ara l’Acadèmia de Drets Humans i Dret Humanitari de la Universitat Americana Washington College of Law i també de l’Acadèmia Mundial de les Arts i les Ciències.

Sant Jordi: Scriptorium @ Biblioteca Pau Vila
Abr 19 @ 20:30
Lectura en veu alta de textos originals d’autors locals.
Una gran oportunitat per conèixer creacions literàries d’autors vinculats a la vila. Els textos originals, llegits en veu alta, ens transmetran la màgia de la paraula a prop de la diada de Sant Jordi.
Abr
21
Ds
Xocolatada Matossera @ Plaça del Palau
Abr 21 @ 17:00 – 19:00

La tarda del dia 21 els nens i nenes que ho vulguin podran participar a la ginkama que organitzaran des de la colla castellera dels Matossers de Molins de Rei. La festa acabarà amb una gran xocolatada (marró com la seva camisa) per als participants.

Cicle Coral a la Gòtica: ‘Motets pour un temps de pénitence’ @ La Gòtica
Abr 21 @ 19:00

Enguany Quòdlibet Grup Coral ha organitzat per Sant Jordi un Cicle Coral de dos concerts a la Sala Gòtica de Molins de Rei.

El 21 d’abril, GAC, Cor de Cambra de Barcelona, presenta “Motets pour un temps de pénitence”, que aplega obres des del Renaixement fins a finals del segle XX sota una mateixa temàtica: música per als temps de recolliment i reflexió. Marc Díaz n’és el director coral.

El primer concert serà el 14 d’abril, ‘La llegenda de Sant Jordi’

Pack dels dos concerts: 12 euros (preu únic)
General (a taquilla): 8 euros
Anticipada 1 concert: 6 euros
– Estanc Margarit (Plaça de la Creu, 1)
– Foto-Estanc (Plaça Catalunya, 2)
Famílies Escola de Música Municipal 5€

Abr
22
Dg
Festa “Acull un somriure” per l’accollida de saharauis @ Plaça del Palau
Abr 22 @ 11:00 – 12:00
1a Trobada de Bestiari de Foc Infantil @ Plaça del Palau -- Plaça del Mercat
Abr 22 @ 16:00 – 20:00

Amb aquesta Trobada, els organitzadors, els Dimonis de Molins de Rei, volen donar a conèixer la diversitat de bestiari infantil de foc que hi ha arreu dels Països Catalans. Així mateix, l’objectiu de la Plantada és que els més petits es puguin apropar a les Bèsties sense la por que els pot suposar veure’ls amb foc i en moviment​. A més, totes les Bèsties tindran una fitxa on s’explicarà una mica de la seva història i les seves característiques principals.

Hi participaran, a més dels Dracs de Molins de Rei, 10 colles més d’arreu dels Països Catalans: els Bous de Canovelles, la Cuqueta de Castellbisbal, el Drac Fogonet dels Cabronets del Nord de Barcelona, el Drac Infantil de Terrassa, el Foc-Drac Jussà d’Horta, la Cabra Petita de Reus, els Dragonets Foc i Forca de Sabadell, l’Ombra, l’Espurna i el Fum de Masquefa, el Mussolet de Gavà i els Dracs i les Víbries de Castelló.

A més de les pròpies Bèsties, moltes de les colles portaran la seva percussió, també infantil, que les acompanyarà al llarg del cèntric recorregut de la cercavila.

Programa:

  • 16h: Plantada de Bèsties a la Plaça del Palau
  • 18h: Inici de la cercavila amb enceses a les cruïlles i places del recorregut pels carrers cèntrics de Molins de Rei.
  • 19.30: Encesa conjunta de fi de Trobada a la Plaça del Mercat

L’acte s’emmarca en els actes de Sant Jordi

Abr
29
Dg
Concert Daltabaix: Chicuelo i Marco Mezquida @ Traska Truska
Abr 29 @ 19:00 – 20:00

El concert té entrades exhaurides però Viu Molins de Rei sortejarà properament dues entrades per al concert entre els socis del diari. Podeu fer-vos-en per participar-hi.

CONEXIÓN

Guanyador d’un Goya, brillant com a solista o com a soci de Poveda i Duquende,Chicuelo és un escollit: pocs compositors i guitarristes ha donat el flamenco tan sòlids i influents com ell. Marco Mezquida és un músic total, rotund, creador d’un pianisme únic, que s’enriqueix en la diversitat i que no ha parat de sorprendre des de la seva irrupció en l’escena europea. Marco Mezquida i Juan Gómez “Chicuelo” es troben sense preguntar-se d’on vénen; respiren art i parlen una música que és com l’aigua, que s’agita i es barreja. És l’encreuament de camins de dues personalitats artístiques tan nítides com dúctils; un encontre marcat per l’autenticitat, l’admiració mútua i l’entrega absoluta a la música.

A La Traska se senten com a casa i vam tenir la sort de viure el projecte en els seus inicis; ara tornen amb la proposta absolutament consolidada, amb el primer disc sota del braç i un llarg recorregut d’actuacions per tota Europa.

Mai
5
Ds
Fira de tapes al carrer @ Plaça de la Llibertat
Mai 5 @ 11:00 – 23:00

Mostra al carrer del MolinsBdeGust.

15 establiments de Molins de Rei serviran tapes, cervesa i vi en parades a la plaça de la Llibertat per obrir la setmana de la ruta de la tapa i mostra gastronòmica MolinsBdeGust. Dissabte 5 de maig, d’11 a 23 hores i diumenge 6, d’11 a 22 hores.

Molins de Rei tindrà una fira de tapes al carrer

Botifarrada popular barri de l’Àngel @ AV L'Àngel
Mai 5 @ 14:00 – 15:00
Xerrada sobre l’afectació per al patrimoni natural de la reurbanització de la Rierada @ Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM)
Mai 5 @ 19:00 – 20:00
Mai
6
Dg
Sortida pels boscos de la Rierada qüestionats per la reurbanització @ Sortida: Pl. Països Catalans
Mai 6 @ 09:00
Fira de tapes al carrer @ Plaça de la Llibertat
Mai 6 @ 11:00 – 22:00

Mostra al carrer del MolinsBdeGust.

15 establiments de Molins de Rei serviran tapes, cervesa i vi en parades a la plaça de la Llibertat per obrir la setmana de la ruta de la tapa i mostra gastronòmica MolinsBdeGust. Dissabte 5 de maig, d’11 a 23 hores i diumenge 6, d’11 a 22 hores.

Molins de Rei tindrà una fira de tapes al carrer

Concert La Peni en Viu: Sarramangu @ La Peni
Mai 6 @ 12:00 – 14:00
Jun
8
Dv
Conferència sobre l’art gòtic @ Museu - Pintor Fortuny
Jun 8 @ 19:30

L’EUROPA DE LES CATEDRALS: INTRODUCCIÓ A L’ART GÒTIC
Conferències al Museu

A càrrec del Sr. Josep Parés.

El nostre conferenciant és un gran coneixedor de l’art i la història de la Edat Mitjana i ens proposa fer un recorregut al voltant dels principals processos i esdeveniments que, a partir del S XIII, van donar lloc al que coneixem com a art gòtic.
De la seva mà, coneixerem els trets bàsics de l’arquitectura del gòtic i els seus monuments més significatius.

El gòtic va ser un art religiós, però també era símbol del poder i la riquesa de les ciutats. La catedral n’era l’edifici més representatiu del nou estil artístic, però no l’únic, també es van construir altres edificis no religiosos, com ara castells, palaus, ajuntaments, i universitats.