Segueix l’increment de casos de Covid-19 a Molins de Rei a les portes del Nadal

En una setmana s’han detectat 160 casos nous, 63 més que en la darrera actualització. La incidència acumulada, així com el risc de rebrot, també han augmentat en els darrers set dies. Gairebé un 20% de la població ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna. Una persona ha estat ingressada a l’hospital a causa del virus, però no s’han de lamentar noves morts des de fa setmanes.

Evolució del risc de rebrot a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

Molins de Rei segueix patint els efectes de la sisena onada a les portes de les festes nadalenques. La situació segueix empitjorant, tal com reflecteixen els darrers indicadors epidemiològics que el departament de Salut de la Generalitat ha publicat ,i que fan referència a la passada setmana, la del 13 al 19 de desembre.

Els nous casos positius han incrementat en set dies. La setmana del 6 al 12 de desembre hi havia diagnosticats 97 nous casos i ara en són 160: 63 persones més que han donat positiu. A més el risc de rebrot, que la setmana anterior era de 1.368, ha crescut fins als 1.419 punts, el que es considera un risc de rebrot molt alt -de fet, per sobre del centenar, ja és molt alt-.

És cert, però, que s’han realitzat més proves diagnòstiques per detectar possibles casos. La setmana del 13 al 19 de desembre s’han fet 1.635 (709 proves PCR i 926 tests d’antígens), de les quals un 12,39% han resultat positives. La setmana anterior van ser 865 (471 PCR i 394 tests).

Incrementa la incidència acumulada, però baixa la velocitat de propagació

El que també ha crescut en els últims dies és la incidència acumulada -que recull el nombre de casos nous que hi ha hagut en els darrers set dies- Ara per ara, és de 607,56 casos per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 368,33. El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants; i la xifra a Molins de Rei ja supera considerablement aquest llindar.

L’única dada que ha disminuït és la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és d’1,44 quan fa una setmana era de 2,16. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada. I en les darreres setmanes no ha deixat de fluctuar.

El 79% dels molinencs i molinenques estan vacunats amb la pauta completa

Majoritàriament, la població de Molins de Rei ha estat vacunada contra la Covid-19. Ara mateix hi ha 21.654 molinencs i molinenques vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 81,8% del total dels habitants. Hi ha 19.187 inoculats amb la segona, i 5.195 amb la tercera, que és la punxada que més ha incrementat en set dies. La xifra total de vacunats amb dues dosis al municipi és del 72,5% i, amb tres dosis, és 19,7%.

Evolució de la vacunació a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

Les persones amb la pauta completa de vacunació arriben, però, al 79% de la població; un total de 20.962. Però ja hi ha un 21,3% dels habitants de Molins de Rei coberts amb el que s’anomena la dosi de record que, segons el departament de Salut, “correspon a l’administració d’una tercera dosi excepte si la primovacunació es va completar amb una única dosi (productes monodosi o pautes de cas + dosi); en aquests casos la dosi de record correspon a la segona.”

Una persona a l’hospital però cap defunció

D’altra banda, en l’última setmana hi ha hagut una sola persona que ha hagut de ser ingressada a l’hospital a causa de la malaltia. Fa setmanes que no es decreta cap nova defunció.

Recomanacions personalitzades