Es disparen els casos de Covid a Molins de Rei

En una setmana s’han detectat 115 casos nous, 58 més que en la darrera actualització. La incidència acumulada, així com el risc de rebrot, també han augmentat en els darrers set dies. Actualment, hi ha dues persones ingressades a l’hospital a causa del virus.

Evolució del risc de rebrot a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

La situació de la Covid-19 segueix empitjorant a Molins de Rei en aquesta sisena onada. Així ho reflecteixen els darrers indicadors epidemiològics que el departament de Salut de la Generalitat ha publicat aquesta setmana i que fan referència a la passada setmana, la del 7 al 13 de desembre.

Els nous casos positius han pujat força en set dies. La setmana del 30 de novembre al 6 de desembre eren 57 casos, i ara en són 115: 58 persones més que han donat positiu. A més el risc de rebrot, que la setmana anterior era de 560, ha crescut en més de 1.000 punts i se situa en 1.568, el que es considera un risc de rebrot molt alt -de fet, per sobre del centenar, ja és molt alt-.

És cert, però, que s’han realitzat més proves diagnòstiques per detectar possibles casos. La setmana del 7 al 13 de desembre s’han fet 1.073 (561 proves PCR i 512 tests d’antígens), de les quals un 12,33% han resultat positives. La setmana anterior van ser 816 (352 PCR i 464 tests).

Incrementen la velocitat de propagació i la incidència acumulada

El que també ha crescut en els últims dies és la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és de 2,38, quan fa una setmana era d’1,24. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada. I en les darreres setmanes no ha deixat de créixer.

D’altra banda, la incidència acumulada -que recull el nombre de casos nous que hi ha hagut en els darrers set dies- també ha pujat exponencialment. Ara per ara, és de 436,78 casos per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 216,49. El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants; i la xifra a Molins de Rei ja supera considerablement aquest llindar.

Gairebé el 79% dels molinencs i molinenques, vacunats

Majoritàriament, la població de Molins de Rei ha estat vacunada contra la Covid-19. Ara mateix hi ha 21.244 molinencs i molinenques vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 80,2% del total d’habitants de Molins de Rei. Hi ha 19.055 inoculats amb la segona, i 3.655 amb la tercera.

Evolució de la vacunació a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

La setmana del 30 de novembre al 6 de desembre es van vacunar un total de 319 persones a Molins de Rei, 111 amb la primera dosi i 208 amb la segona; mentre que en els set dies que van del 7 al 13 de desembre només s’han realitzat 154 punxades (52 de la primera i 102 de la segona dosi). La xifra total de vacunats amb dues dosis al municipi és del 72%.

Dues persones a l’hospital però cap defunció

D’altra banda, en l’última setmana hi ha hagut dos molinencs malalts de Covid-19 ingressats a l’hospital. Fa setmanes que no es decreta cap defunció.

Recomanacions personalitzades