Molins de Rei commemorarà el 25N amb xerrades als instituts i la tradicional encesa d’espelmes

L’Ajuntament ha preparat un calendari d’activitats pel Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència envers les Dones entre les quals s’inclouen la projecció d’un documental sobre la prostitució. El mateix dia 25 es llegirà un manifest per condemnar la violència masclista amb la col·laboració del Consell d’Adolescents.

Encesa d’espelmes per rebutjar la violència masclsia l’any 2019 // Arxiu – Laura Herrero

Molins de Rei es planta un com més contra la violència masclista pel 25 de novembre. Aquest any s’han preparat des de xerrades als instituts fins a projeccions de documentals i col·loquis per commemorar el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència envers les Dones i manifestar el seu rebuig cap a aquesta xacra social.

De fet, les activitats ja van començar el passat dia 12 amb un taller de cinema infantil titulat ‘Horeïnes de pel·lícula’ a la Biblioteca el Molí i amb la projecció del documental ‘El Proxeneta. Paso corto, mala leche’ de la directora Mabel Lozano el dia 17. Per altra banda, des de la setmana vinent i fins al 17 de desembre es presentarà el taller ‘No + violència masclista’ als estudiants d’ESO i cicles formatius dels instituts molinencs a càrrec de l’Institut de Diversitats. Aquestes xerrades també estan obertes a la ciutadania.

Amb el Consell d’Adolescents i Mai_s_tard

Concretament el dia 25, l’Ajuntament ha preparat un acte institucional de rebuig contra la violència masclista amb la col·laboració dels representants del Consell d’Adolescents, qui llegiran un manifest condemnatori, i del grup de música Mai_s_tard. Després, es farà la tradicional encesa d’espelmes amb solidaritat amb les víctimes de violència masclista.

Segons informa el consistori en un comunicat, es destacarà “la importància de la denúncia i el rebuig social i de les institucions per acabar amb aquesta realitat social i visualitzar els moviments ciutadans, especialment els feministes”.

La marxa comarcal

Per altra banda, l’Ajuntament convida a la població a participar en la VIII Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista organitzat per Consell Comarcal el dia 28 de novembre. Els molinencs que hi participin s’han d’inscriure prèviament i sortiran des de la plaça de l’Ajuntament.

Les activitats pel 25N finalitzaran amb la xerrada ‘Lligar en temps d’Apps’ programada pel dia 28 a la Federació Obrera.

Recomanacions personalitzades