Una pel·lícula amb reminiscències pandèmiques guanya la 40a edició del Terror Molins

La vencedora del premi a millor llargmetratge es titula ‘In the Earth’ i és obra del cineasta britànic Ben Wheatley. L’altre gran triomfador del festival ha estat el film ‘Coming Home in the Dark’, que s’endú els guardons a millor direcció, guió i actriu protagonista.

L’exterior de la Peni abans durant el festival // Joan Gosa – Terror Molins

El “deliri psicotròpic” del britànic Ben Wheatley ‘In the Earth’ es corona com a vencedora de la 40a edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, segons informa la mostra en un comunicat. La pel·lícula guanyadora del premi a millor film combina la cerca per la cura d’un virus mortal amb la bruixeria i la cara més fosca de la naturalesa. Ha estat escollida guanyadora pel jurat de la secció oficial, format per Marc Martínez Jordán, Joan Millaret, Diana Rojo, David Pareja i Mireia Noguera.

Qui s’ha endut la resta dels premis importants del festival ha estat la neozelandesa ‘Coming Home in the Dark’. Es tracta d’un cru thriller que recorda el passat colonial del país amb una mirada contemporània través del segrest d’una família. El seu director, James Ashcroft, s’ha endut el guardó a millor direcció i millor guió, mentre que Miriama McDowell ha guanyat el premi a millor actriu protagonista.

Les propostes més revolucionàries

En referència a la resta de seccions competitives, el jurat s’ha decantat per propostes més trencadores, com el drama fantàstic ‘Masking Threshold’ de Johannes Grenzfurthne, premiada en la secció Being Different. Per altra banda, en la secció Bloody Madnes ha triomfat l’animació ‘The Spine of Night’, de Philip Gelatt i Morgan Galen King, mentre que ‘Crabs!’ ha vençut a la secció True Survivor.

Pel que fa als curtmetratges, la gran guanyadora ha estat l’arriscada obra australiana ‘Sweet Mary, Where Did You Go?’, una revisió fosca del passat del país oceànic. El curt ‘Transfer’ s’ha endut el premi Víctor Israel a la millor interpretació, el Méliès d’Argent al millor curt europeu i premi de la Crítica d’Or.

Altres pel·lícules destacades del palmarès de l’última edició són, ‘The Boy Behind the Door’, amb un premi i una menció, i ‘Agnes’, ‘The Scary of Sixty-First’ i ‘The Sadness’, amb dos guardons cada una.

Una edició de rècords

L’edició número 40 del Terror Molins no ha deixat de celebrar èxits. Si el dia de la seva inauguració ja va batre el rècord a l’estrena amb més entrades venudes, el festival ha tancat amb unes 6.000 visites, el que suposa un increment del 10% respecte a l’edició del 2019, l’any que més espectadors havien rebut fins ara. El vessant digital del festival, que també va vent en popa, estarà disponible fins aquest diumenge.

Recomanacions personalitzades