Els Matossers tornen a alçar castells aquest diumenge amb cares noves

La colla castellera celebra la seva 18à diada a la plaça de l’Ajuntament, on aixecaran castells i pilars. Els Matossers actuaran acompanyats dels Castellers del Prat.

Els Matossers actuaran a la plaça de l'Ajuntament diumenge // Arxiu -- Matossers de Molins de Rei
Els Matossers actuant a la plaça de l’Ajuntamnet l’any 2016 // Arxiu — Matossers

El toc de gralles, els nervis abans de cada castell i els aplaudiments quan l’enxaneta fa l’aleta retornen a la plaça de l’Ajuntament. Els Matossers actuaran aquest diumenge per celebrar la seva 18à diada després de dos anys sense poder alçar castells per la pandèmia. Aixecaran tant pilars com castells acompanyats dels Castellers del Prat.

“Com totes les colles creiem que seria difícil tornar a arrancar, però tots teníem moltes ganes de tornar. Estem molt animats”, explica la secretària de la colla Laura Alcoverro. La castellera assegura que temien que hi hagués persones que no tornessin als assaigs, però han tingut “molt bona resposta” per part de tota la colla. A més, en els últims s’han apuntat dues famílies i altres nous integrants.

“Tot castell és important”

De fet, després de la seva aparició durant la Festa Major, la colla va fer una crida als infants del municipi a provar de fer castells, ja que les enxanetes havien crescut i necessitaven més mainada per coronar les figures. Dos mesos després, aquest problema està solucionat: “Ens hem fet veure pel poble i gràcies a un taller a la Sínia tenim dues famílies amb canalla”, afegeix Alcoverro.

Per aquesta actuació, han preparat tant pilars com castells “senzills però segurs”: “Ara estaríem a final de temporada, però tècnicament fa dos mesos que assagem. Tot castell és important i anirem a poc a poc”, conclou la secretària. Com a tota diada, el so de les gralles acompanyarà totes les actuacions: “Sense música no hi ha castells”.

Recomanacions personalitzades