El Terror Molins comença el seu vessant presencial amb rècord d’entrades venudes

La projecció del curt ‘Night of the Living Dicks’ i la pel·lícula ‘V/H/S/94’ han inaugurat les activitats presencials del festival. Durant l’acte, s’ha homenatjat a l’edició del 2020, que va ser totalment digital per la pandèmia.

Roger Sàbat durant la inauguració de la 40à edició del Festival de Cine de Terror // Rut Font

Viu Molins de Rei és possible gràcies a una comunitat de socis i sòcies, que entre altres avantatges reben un resum setmanal amb l’anàlisi informacions més rellevants.

La part presencial de la 40à edició del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei comença amb un nou rècord d’entrades venudes. Així ho ha explicat aquest divendres l’encarregat de la programació, Miquel Pastor, durant la inauguració de l’edició més ambiciosa del festival. En el transcurs del certamen, que s’allargarà fins al 14 de novembre, es podran veure fins a 198 projeccions entre pel·lícules i curtmetratges a diferents espais del municipi com La Peni i El Foment.

L’acte inaugural, que s’ha celebrat aquest divendres al vespre a La Peni, ha volgut fer “un guinyo” a l’edició de l’any passat, que va perdre la seva part presencial per les restriccions contra la covid-19. Per això, s’ha projectat un vídeo on es pot veure un esgarrifós acomodador que recorda dues noies assegudes al teatre que cal posar-se la mascareta.

Marc Carreté amb el seu fill, qui va protagonitzar l’spot de l’edició 2020 del Terror Molins // Rut Font

També per recordar l’edició número 39, s’ha projectat el seu spot. “T’ho devíem”, ha dit Roger Sàbat, president del festival i conductor de la inauguració a Marc Carreté, el director de l’anunci. Carreté ha aprofitat per estrenar en primícia el tràiler de la seva propera pel·lícula. Titulada ‘Laguna. La guarida del diablo’, el director l’ha definit com un “psicothriller similar a les pel·lícules” del Terror Molins.

Spot fet per una productora local

Ja donant pas a l’edició actual, el Festival de Terror de Molins de Rei ha projectat l’spot d’enguany fet per la productora molinenca Xribita i inspirat en la pel·lícula ‘Arrebato’. Després, s’han presentat el curtmetratge i la pel·lícula que han obert el certamen.

Per una banda, els espectadors han pogut veure el curtmetratge ‘Night of the Living Dicks’, una comèdia amb tocs d’horror sobre una dona que, cansada de rebre imatges de penis, troba un parell d’ulleres que revelen la veritable identitat de les persones que les envien.

Ilja Rautsi, el seu director present durant l’acte, l’ha definit com “la pel·lícula més estranya que mai ha fet”: “També ha sigut la que he tingut més fàcil per recollir els diners. Si voleu diners, poseu penis a les vostres pel·lícules”, ha bromejat.

Agustí Lloberes amb Ilja Rautsi, el director de ‘Night of the Living Dicks’ // Rut Font

Després del curt, la pantalla de la Peni s’ha il·luminat amb la primera pel·lícula del certamen: ‘V/H/S/94’. Dirigida per un total de cinc cineastes, segueix a una unitat especial de la policia nord-americana que es topa amb una estranya secta i la seva col·lecció de cintes VHS. Miquel Pastor ha estat l’encarregat de presentar-la i assegura que és un film “frenètic”: “Si teniu epilèpsia, marxeu”, ha dit entre rialles.

Xerrades, tallers i jocs

El Terror Molins va més enllà de les pantalles. En aquest sentit, la seva agenda està repleta de ponències i conferències, com la xerrada sobre contracultura programada per aquest diumenge. A més, el festival compta amb una graella d’activitats dirigides als nens en marc del ‘TerrorKids’, entre les quals destaquen diferents tallers i mostres de curts. Per últim, des del divendres passat es pot visitar una exposició a Ca n’Ametller que rememora la història del festival pel seu 40è aniversari.

A banda, des del dia 28 d’octubre i fins al 21 de novembre, es pot seguir el festival a través de la seva pàgina web, on representen part de les activitats no presencials. També en el seu vessant digital, es pot seguir el seu catàleg des de la plataforma Filmin, on hi ha més de 89 pel·lícules.

Recomanacions personalitzades