Hem retrobat sentiments i emocions

Fa uns dies que el cel de la nostra vila s’il·luminava amb l’innovador espectacle de drons i, amb ells, Molins de Rei posava punt i final a la Festa Major de Sant Miquel.

Deixem enrere dies en què els molinencs i les molinenques ens hem retrobat amb sentiments i emocions, i a dia d’avui, quan escric aquestes línies, encara puc sentir l’olor de la pólvora, el so de les gralles o percebre els riures. Si tots tanquem els ulls, recordarem les cares de felicitat dels assistents als actes de les colles de foc i dels geganters, i l’emoció dels Matossers.

Ha estat una Festa Major diferent, en la qual havíem de complir cívicament i amb ple compliment de les normatives i protocols derivats de la Covid-19. Tot i aquests handicaps, a Molins de Rei hem pogut gaudir del que tant ens agrada i tant enyoràvem: la cultura popular.

Des d’aquesta tribuna que proporciona el Viu Molins de Rei, vull agrair amb aquestes paraules la col·laboració de totes i cadascuna de les persones que han fet possible la  Festa Major. Se’m fa difícil enumerar-les a totes, la llista seria llarga, però vull destacar que vosaltres sou l’essència i l’esperit de la nostra Festa Major de Sant Miquel. Sense el vostre esforç, la vostra energia, la vostra voluntat i, molt especialment, la vostra estima, la Festa Major de la nostra vila no seria el que és a dia d’avui. Una Festa Major amb majúscules.

Alhora també vull agrair molt especialment la de la Guàrdia Urbana, Mossos, Protecció Civil, ADF, ambulàncies, bombers, personal de neteja… En definitiva, un agraïment a tots els servidors públics que vetllen pel correcte funcionament de la nostra Festa Major i que dediquen temps i esforç perquè els molinencs i les molinenques puguem  gaudir de la Festa Major amb tranquil·litat i amb garanties.

Han estat deu dies plens d’activitats repartides per tots els barris de la vila, de les que han pogut gaudir molts molinencs i molinenques siguin quines siguin les seves capacitats, la seva edat o els seus gustos. En definitiva seran dies difícils d’oblidar. Ara, toca carregar-nos de nou d’energia i començar a pensar i dissenyar la Festa Major de l’any vinent, mentre desitgem poder fer-la sense restriccions i poder tornar a gaudir de les cercaviles, dels corre-cuites i dels empaitaculs.

Com diem a Molins de Rei: Visca la Festa Major! Visca Sant Miquel! Visca Molins de Rei!

Ainoa Garcia és regidora de Cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades