Els Grallers i les Esventades engresquen als més petits per Festa Major

Les dues colles han preparat una actuació conjunta a la plaça de l’1 d’octubre, encetant el segon cap de setmana de Sant Miquel. La música de les gralles i el ritme dels bastons ha animat sobretot als infants.

Viu Molins de Rei informa sobre les activitats de la Festa Major 2021. El treball periodístic és possible gràcies a la comunitat de socis i sòcies.

Grallers i Esventades de Molins de Rei durant la seva actuació a la plaça 1 d’octubre // Rut Font

Normalment acompanyen als gegants en els seus cercaviles, però, aquest cop, han tingut tot el protagonisme acompanyats de les bastoneres. Els Grallers de Molins de Rei han organitzat un concert a la plaça de l’1 d’octubre la tarda d’aquest divendres. Amb la melodia de les gralles i el ritme de la percussió, han donat el tret de sortida al segon cap de setmana de la Festa Major de Sant Miquel.

Just darrera de la biblioteca El Molí, el públic assistent, sobretot famílies que han trobat la gresca en sortir amb els nens de l’escola, ha pogut gaudir d’una pluralitat de cançons de diferents gèneres. Això sí, la majoria de cançons que han tocat formen part de la tradició de la cultura popular i solen acompanyar, també, les danses dels gegants.

El ritme dels picarols i els bastons

Els Grallers no han actuat sols. Les Esventades, les bastoneres de Molins de Rei, han dansat amb gran coordinació al so d’aquest instrument de vent. Els bastons i picarols han posat ritme a la música, mentre que els seus salts i girs han entusiasmat als assistents. Cada passada ha rebut un fort aplaudiment del públic.

Nens i nenes ballant al so de les gralles // Rut Font

Qui més ha gaudit de l’actuació, però, han estat els infants. Els Grallers i les Esventades han alternat actuacions amb música i ball amb altres on només sonaven les gralles. Ha estat en aquests moments en què les Bastoneres s’han aturat per recuperar forces, quan grups de nens i nenes han pres la pista de ball per dansar al toc de les gralles. De fet, algun pare ha hagut d’agafar al seu fill despistat per deixar lloc a les Bastoneres quan tronaven a l’escenari.

Recomanacions personalitzades