Un centenar de molinencs protesten contra la detenció de Carles Puigdemont

La concentració ha estat convocada per l’Associació de Municipis per la Independència i secundada per entitats i partits independentistes de Molins de Rei. Puigdemont ja ha estat alliberat.

Imatge de la concentració feta aquest divendres // Rut Font

Al voltant d’un centenar de molinencs s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat va ser arrestat per la policia italiana a l’illa de Sardenya la nit de dijous en virtut d’una ordre de crida i cerca emesa pel Tribunal Suprem. Ja ha estat posat en llibertat. De fet, la concentració s’ha portat a terme hores després del seu alliberament.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha convocat concentracions davant dels ajuntaments de les localitats de tota Catalunya a les 8 del vespre d’aquest divendres. A Molins de Rei ha estat secundada per partits i entitats independentistes del municipi com l’ANC.

Durant la manifestació s’ha llegit un manifest conjunt que ha remarcat com “la repressió contra els líders del procés no ha finalitzat amb els indults” i segueix “més viva que mai amb causes obertes” com la de Puigdemont. Seguidament, l’ANC ha llegit un manifest propi on ha denunciat que “l’ordenament jurídic espanyol qüestiona la jurisdicció europea” i ha fet una crida a la mobilització i la defensa dels drets fonamentals. Els assistents han cantat els Segadors per finalitzar la concentració.

Puigdemont ha quedat en llibertat sense mesures cautelars aquest divendres a la tarda. Haurà de declarar davant la justícia italiana el pròxim 4 d’octubre.

Recomanacions personalitzades