La Festa Major de la Rierada torna a celebrar-se després de dos anys

L’estiu passat, el barri molinenc es va quedar sense la seva festa a causa de la pandèmia, però enguany han pogut tornar a gaudir de tres dies de celebració.

Els veïns del barri durant la celebració de la Nit Flamenca // Cedida

El cap de setmana del 3 al 5 de setembre el barri de La Rierada de Molins de Rei va celebrar la seva Festa Major. Des del 2019 la barriada no podia sortir al carrer per gaudir de tres dies de celebració a causa de la Covid, però enguany l’associació de veïns ha tornat a organitzar la tradicional FM.

Una festa que normalment se celebrava a mitjans d’agost però que, amb els pas dels anys, s’ha anat traslladant fins el primer cap de setmana de setembre perquè més veïns de la zona la poguessin gaudir al tornar de vacances. El divendres es van inaugurar els tres dies d’activitats amb un aperitiu de benvinguda, que van haver d’adaptar per les mesures anti-Covid. Des de l’associació van preparar plats individuals amb una mica de pica-pica per a cada veí i els van repartir per evitar aglomeracions. La mateixa nit també es va fer un cinema a la fresca.

Dissabte al matí va tenir lloc la caminada fins la Salut del Papiol. Una activitat que enguany, segons expliquen des de l’associació de veïns a Viu Molins de Reino ha tingut tant d’èxit com altres anys”. Al vespre es va celebrar la nit de la carmanyola que, aquest 2021, tenia una ambientació flamenca ja que va estar amenitzada per un duo que interpretava aquest tipus de música. Els veïns es van vestir amb motius flamencs i aquesta va ser la nit més exitosa de la festa amb una assistència d’una vuitantena de persones.

La caminada no va tenir tant d’èxit com altres anys // Cedida

Finalment el diumenge estava previst realitzar una cercavila amb els gegants de Molins de Rei però, l’associació veïnal explica a aquest diari que des de l’Ajuntament no els van donar permís. Així que es va substituir per una batukada amb el grup ‘Baketomba’ i, seguidament, tenia lloc la tradicional botifarrada. A la tarda, un taller de decoració de gorres per als més petits va posar punt i final a la Festa Major de La Rierada.

Festa Major de La Rierada

Recomanacions personalitzades