Laia Cassauba (C’s): “Soc una sola persona i això limita la meva capacitat de feina”

La portaveu i regidora de Ciutadans, Laia Cassauba, valora els dos anys de mandat. Creu que el fet de ser una sola regidora i de viure fora de Molins de Rei li ha dificultat la seva tasca. També opina que el govern municipal ha fet “una bona gestió de la pandèmia” i agraeix la comunicació fluida que hi va haver durant el primer confinament.

Laia Cassauba és portaveu i regidora de Ciutadans al ple // Roger Cuartielles

Aquesta entrevista es publica primer en exclusiva per als socis i sòcies de Viu Molins de Rei

Quina valoració fa del mandat en clau de partit?

Tenint en compte que som pocs, que jo fa dos anys que no em dedicava a la política i que no tenim seu, estic prou satisfeta de com s’està treballant.

Quin paper té Ciutadans dins l’oposició?

Som el partit que va més per lliure, ja que no tenim coalicions amb altres partits i això ens fa que potser també puguem ser més imparcials a l’hora de parlar i d’opinar. A més, donem una opinió més discordant a la de resta de partits.

En aquests dos anys de mandat, Ciutadans només ha presentat dues mocions. Alguns partits també es queixen intervenen poc als plens…

La pandèmia no ens ho ha posat fàcil i també és cert que, en clau personal, no he passat per una bona època. A més, també soc una sola persona i això limita la capacitat de feina. Però, sí que als plens mirem de ser contundents a l’hora de donar opinions. És veritat també que a vegades no parlem, però és que no volem allargar els plens i repetir opinions que ja s’han dit. A vegades parlem i tampoc ens escolten.

El fet de viure a Sant Joan Despí li dificulta la tasca de regidora de Molins de Rei?

Evidentment. Quan em vaig presentar com a candidata vivia a Molins de Rei, però després vaig haver de marxar. Al principi seguia fent molta vida al municipi, però amb la Covid-19 també he pogut venir menys i és clar no he pogut ser-hi en el dia a dia.

A Ciutadans Molins de Rei li preocupa que la patacada del partit a àmbit català i estatal pugui tenir traducció municipal?

Sí, és evident que ens preocupa. Tot i que mirem de fer la nostra feina sense que això ens afecti.

Com valora la gestió del govern municipal en els dos primers anys de mandat? Els han donat suport en moltes votacions…

No estem d’acord en molts punts, però atesa la situació en què ens trobem arran de la pandèmia, creiem que hem de ser constructius. Per això, si ens sembla que una cosa està ben feta, no ens costa gens votar-hi a favor o donar un vot de confiança. També és cert que hi ha coses que no ens agraden com, per exemple, la falta de comunicació.

És un govern poc dialogant?

No, però sí que crec que en alguns moments hi ha hagut falta de comunicació. Tot i així, des del govern en tot moment han estat predisposats a escoltar-nos i en aquest sentit no em puc queixar. Per exemple, els hem demanat informació sobre qüestions del pressupost i sempre ens l’han donada i explicada.

Què creu que el govern podria fer millor?

La vianantització del Centre Vila crec que es podria haver pensat millor. Han tret zones d’aparcament i cal no oblidar que Molins de Rei és un municipi on la gent, sobretot la que viu als barris de muntanya, necessita fer servir el cotxe o la moto. S’hauria d’haver estudiat millor.

Però, la vianantització només va ser temporal i es va fer arran del confinament…

Sí, però han tret moltes zones d’aparcament i el tema de la vianantització és un tema que encara se segueix tractant i es fa molta pressió per aconseguir-la. Al principi de mandat, almenys, era un tema molt candent.

Cassauba té 23 anys i és la regidora més jove del plenari // Roger Cuartielles

Què opina de la gestió de l’habitatge?

Bé, l’habitatge és una qüestió molt política. No compartim al cent per cent el que està fent el govern.

Llavors faria menys habitatge públic del que està fent el govern?

No ho sé si en faria menys. És molt difícil perquè és una qüestió de pressupostos. Evidentment, a nosaltres ens agradaria fer el màxim d’habitatge possible, sobretot per als joves ja que viure a Molins de Rei és molt car i molts han de marxar. Però, es podria fer més habitatge? Doncs no ho sé perquè per saber-ho caldria ser dins el govern. És molt fàcil criticar des de fora.

I quina valoració fa de la gestió de la pandèmia?

Crec que la gestió de la pandèmia a Molins de Rei s’ha fet prou bé. És un tema que s’ha tractat amb molta serietat i penso que s’ha fet tot el possible perquè l’economia i el municipi no quedessin molt afectats. A més, també vam tenir moltes reunions i la comunicació amb el govern va ser molt fluida durant el primer confinament.

De l’1 al 10, quina nota li posaria a la gestió feta fins ara pel govern municipal en aquests dos anys de mandat?

No li posaria cap nota. Segurament els suspendria perquè evidentment no fan el que nosaltres faríem, però sí que s’ha de reconèixer que són relativament coherents amb el que diuen i fan, almenys amb els seus votants.

Laia Cassauba es tornarà a presentar com a candidata de Ciutadans?

Ja ho veurem. De moment el que vull és acabar el mandat. Soc molt jove i encara estic acabant la carrera. Estic molt il·lusionada amb els meus projectes personals, però no sé on em portarà la vida.

Recomanacions personalitzades