El 70% de la població de Molins de Rei està vacunada contra la covid

18.735 molinencs tenen la pauta de vacunació completa contra la covid. Baixa el risc de rebrot, la incidència acumulada i repunta la velocitat de propagació però per sota de l’1.

Evolució de la vacunació a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

Tot i l’alentiment del ritme del procés de vacunació contra la covid que es viu arreu del territori i també a Molins de Rei, el 70,8% de la població molinenca ja té la pauta completa. Segons dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya actualitzades a 1 de setembre, 18.735 persones del municipi han completat la pauta.

Concretament, 19.961 molinencs han estat punxats amb la primera dosi i 17.133 amb la segona. Convé recordar que aquells que han disposat d’un producte monodosi com Janssen o requereixen menys punxades per haver passat el coronavirus també es considera que tenen la pauta completada.

Segons dades de l’Ajuntament de Molins de Rei que es poden veure en el gràfic inferior, el 95,7% de les persones de 80 anys o més tenen la pauta completa. Els percentatges es van fent més petits a mesura que s’analitza cada segment d’edat més jove, tendència habitual durant tot el procés de vacunació.

La vacunació contra la covid per edats a Molins de Rei // Ajuntament

Millora de la majoria d’indicadors

D’altra banda, segons les dades de la Generalitat, la majoria d’indicadors epidemiològics han millorat a Molins de Rei durant la setmana entre el 23 i el 29 d’agost. Sense anar més lluny, no s’ha registrat cap defunció i només una persona continua ingressada.

Els casos positius de coronavirus han caigut de 18 a 12. No obstant això, també és cert que continua la tendència a fer cada vegada menys proves diagnòstiques. Entre PCRs i test d’antígens s’han fet 376 proves. Una setmana abans es van portar a terme 399 i dues setmanes abans 423.

Evolució del risc de rebrot de covid a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

Millora lleugerament el risc de rebrot, que passa de 123 punts a 104. Per tant, encara és una xifra elevada ja que segons els experts tota quantitat superior a 100 significa un risc elevat de rebrot.

Un altre indicador que millora és la incidència acumulada, passant de 68,37 casos per cada 100.000 habitants a 45,48 si s’analitza a set dies vista i de 189,92 a 113,95 si s’analitza a catorze dies. Així doncs, mirat en perspectiva sembla que la situació sanitària va millorant.

Contràriament, es percep un cert repunt de la velocitat de propagació, que s’expressa amb la famosa Rt. Aquest indicador passa de 0,64 a 0,91 durant l’última setmana. Es considera que la pandèmia està controlada quan és inferior a 1, tot i que els experts consideren que és més important veure l’evolució de l’Rt que no pas el seu valor en un període de temps concret. Durant les últimes setmanes ha mostrat variacions.

Recomanacions personalitzades