El servei de control de mosquits del Baix Llobregat participa en un experiment internacional

Una de les trampes per estudiar els ous dels insectes ha estat col·locada a Molins de Rei. Una vintena de països participen en la investigació.

Ous de mosquits // Consell Comarcal del Baix Llobregat

El servei de control de mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat participa en un experiment internacional sobre aquests insectes, ha explicat aquest dilluns a través d’un comunicat. 60 territoris d’una vintena de països formen part de la iniciativa.

L’objectiu de l’estudi és poder fer “comparacions entre països i poder arribar a una millor cooperació i intercanvi internacional”, ha explicat el Consell Comarcal. A més, també es vol aconseguir “més dades locals que confirmin la dinàmica de l’espècie a punts concrets dels municipis”.

Una de les trampes s’ha situat a Molins de Rei

Tot plegat es fa a través de la col·locació de 15 trampes organitzades en tres grups de cinc. Aquests instruments són d’oviposició, el que significa que capturen ous de mosquits. S’han col·locat a Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i El Prat de Llobregat.

D’altra banda, a la capital del Baix Llobregat també s’ha instal·lat una trampa destinada als adults, que en aquest cas utilitza diòxid de carboni com a esquer dels animals. Tots els procediments es fan “de manera altament protocol·litzada”, ha descrit el Consell de Comarcal.

Recomanacions personalitzades