L’Ajuntament oferirà més ajuts complementaris a les beques menjador

El ple municipal aprova en bloc les bases reguladores per la concessió d’ajudes complementaries per part del consistori a les beques menjador que atorga el Consell Comarcal del Baix Llobregat. De cara al curs vinent, s’ampliaran els barems perquè més persones les puguin sol·licitar.

Imatge d’arxiu del menjador de l’escola Madorell // Jordi Julià

En el passat ple municipal del mes de juliol es van aprovar per unanimitat les bases reguladores específiques per a la concessió d’ajuts complementaris a les beques menjador que entrega el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Aquestes ajudes s’entreguen des de l’Ajuntament de Molins de Rei a les famílies que ho necessiten, i que normalment són usuàries de serveis socials, com a complement a les beques que ja s’atorguen des del Consell Comarcal. La regidora de serveis socials, Jessica Revestido, va exposar durant el ple que, en els darrers anys, el programa de beques menjador ha anat variant acord a la situació, i que des del consistori s’han adaptat per seguir oferint ajuda a les famílies més vulnerables.

De cara al curs 2021-2022, des del consistori s’ha decidit proposar un nou barem econòmic i social que ofereixi a les famílies que fins ara no podien accedir a les ajudes aprofitar-se d’aquestes. Els ajuts complementaris a les beques menjador del consistori d’enguany seran del 70%, del 85% i del 100% depenent de la situació de cada família.

La regidora Jessica Revestido durant el passat ple municipal // Captura de pantalla

La fins ara regidora d’ERC Molins, Núria Garriga, va celebrar els ajuts de l’Ajuntament i també recordava que “garantir un àpat és una mesura per vetllar per l’equitat educativa“. La representant de Molins Camina Podem, Ana Aroca, a més de destacar que votarien a favor de la proposta, va puntualitzar el fet que l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC) no s’actualitza des de fa més de deu anys, pel que “s’hauria de ser el més flexible possible a l’hora d’estudiar els llindars de renda dels demandants, perquè no ens estem acostant suficientment a la realitat amb un IRSC desactualitzat“.

D’altra banda, Aroca també demanava que aquests ajuts no es destinin només als nens d’infantil i primària, perquè molts cops “passar a secundaria no implica millorar la teva qualitat de vida i tenir un àpat assegurat“. La representant de Molins Camina Podem encoratjava al consistori a trobar fórmules com, per exemple, una targeta moneder.

Finalment, Jessica Revestido va assegurar que prendrien nota sobre el tema de l’índex IRSC i explicava que, molts cops, els infants que gaudeixen d’una beca menjador durant la seva etapa a infantil i primària, al passar a secundària, reben altres tipus d’ajudes des de serveis socials. Pel que la seva situació es troba coberta. El ple, per tant, va aprovar en bloc les bases reguladores per la concessió d’aquests ajuts complementaris a les beques menjador.

Recomanacions personalitzades