L’aqüífer de riu Llobregat comptarà amb dues noves basses d’infiltració

Les obres, que s’estan realitzant a la llera d’aigües baixes del riu dins el terme municipal de Molins de Rei, milloraran la infiltració de l’aigua del Llobregat a l’aqüífer.

Les obres s’estan realitzant dins la llera d’aigües baixes del Llobregat, al terme municipal de Molins de Rei // Ajuntament

L’aqüífer del riu Llobregat comptarà amb dues noves basses d’infiltració per recarregar-se a finals de setembre. El projecte, impulsat per la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat i finançat parcialment per un fons FEDER, millorarà la infiltració de l’aigua del riu Llobregat a l’aqüífer.

Les obres, que s’estan realitzant dins la llera d’aigües baixes del Llobregat, en el terme municipal de Molins de Rei, suposaran la creació de dues noves basses d’infiltració de diferents formes i mides que s’alimentaran de l’aigua del mateix riu i que, a través de la seva permeabilitat, recarregaran l’aqüífer que hi ha al subsòl. Així es podrà garantir la disponibilitat d’aigua de l’aqüífer en moments d’escassetat.

El director tècnic de la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat, la impulsora del projecte, Enric Queralt, explica en un comunicat que la voluntat “és tenir l’aqüífer sempre ple perquè, si venen maldades, tinguem l’oportunitat de treure més aigua i poder resoldre l’augment de la demanda.”

A més, des del col·lectiu asseguren que “la posada en marxa d’aquest projecte suposa una millora per a la biodiversitat de la zona“, a causa de la creació de tres noves basses amb làmina d’aigua permanent.

Les obres acabaran al setembre

La remodelació està emmarcada dins el projecte ‘AQÜÍFER Instrumentos innovadores para la gestión integrada de las aguas subterráneas en un contexto de escasez creciente de recursos hídricos’.

Les obres, cofinançades per la CUADLL i el programa Interreg SUDOE a través dels Fons Europeus de Desenvolupament regional (FEDER), es preveu que acabin al setembre i que a l’octubre ja hi hagi aigua a les tres basses.

Recomanacions personalitzades