Súper Gegant explora una sonoritat més neta i audible amb ‘Algú altre’

El grup de pop independent Súper Gegant, amb el molinenc Miquel Bernis al capdavant, dona a llum a ‘Algú altre’, un nou treball en forma d’EP que es diferencia dels dos discs anteriors per posar en pràctica una sonoritat menys “emboirada”.

Miquel Bernis, Claudi Herreros i Marcel Mercadé integren el grup Súper Gegant // Indian Runners

Súper Gegant torna a la palestra amb Algú altre, un nou treball en forma d’EP integrat per dues cançons, una d’homònima titulada Algú altre i i l’altra anomenada L’hora sense ombra, que dialoguen entre  elles en forma de revers i envers, i en què el grup posa en pràctica una sonoritat més audible que de costum.

“Volíem gravar dues cançons de manera diferent, amb un so menys emboirat i que fos més net”, explica un dels components del grup, el molinenc Miquel Bernis. Per al trio de músics, que també formen Claudi Herreros i Marcel Mercadé, era important poder acostar-se també a nous públics.

De fet, Bernis creu que ho han aconseguit, sobretot arran també del videoclip que van enregistrar per acompanyar la cançó Algú altre, que segons el molinenc versa sobre les expectatives que projectem sobre la resta: “La cançó parla de com ens imaginem les coses i de com intentem emmotllar-les perquè encaixin en la nostra vida”.

L’altra cançó, L’hora sense ombra, és un tema totalment diferent, que a mode de cara B, versa sobre aquell camí sense rumb aparent que alhora té una direcció clara: “És una cançó podríem dir de carretera, que en certa manera recorda al film París, Texas, diu Bernis.

Tres concerts a la vista

Les cançons es van gravar al gener i l’EP va sortir a la llum a mitjans d’abril. La pandèmia, però, ha fet que el trio encara no l’hagi pogut presentar el nou treball en un concert. De fet, dijous de la setmana vinent per fi podran donar a conèixer el nou treball en directe amb un concert al festival Vida.

Més tard, el 8 de juliol, també ho faran al FET, el Festival Emergent de Torelló, i l’1 d’agost visitaran Sant Feliu. “Estem molt contents i ja preparem un nou disc”, explica Bernis.

De fet, el nou treball que preparen seguirà la mateixa tendència artística que la dels discs Una casa als aiguamolls (2019) i Camina i Oblida (2013). Així, el grup retornarà a l’univers de guitarres, distorsions, reverbs, ecos i delays que sempre els ha caracteritzat.

Recomanacions personalitzades