La Peni té la primera presidenta dona en 140 anys d’història

Els 200 socis de La Peni han escollit una nova junta per presidir l’entitat després que el president anterior, Rafel Canosa, morís de manera sobtada a principis de febrer. La nova junta, encapçalada per la molinenca Maria Padilla, vol arribar als més joves i continuar amb la tasca de l’anterior equip.

La nova junta de La Peni al fons amb l’equip sortint al davant // Cedida

La Peni té 140 anys d’història, però fins ara mai havia estat encapçalada per una dona. La molinenca Maria Padilla s’ha convertit en la primera dona presidenta després que els 200 socis de l’entitat hagin escollit una nova junta en una assemblea durant el cap de setmana.

A banda de Padilla, la junta també està formada per Marta Sabater, Judit Homet, Sergi García, Mireia Cabau, Jordi Margalef, Albert Homet, Jordi Beumala i Guillem Prats.

Fonts de l’entitat expliquen a Viu Molins de Rei que la nova junta s’ha hagut de constituir d’urgència després que a principis de febrer morís de forma sobtada la persona que presidia l’entitat, el molinenc Rafel Canosa. De fet, la junta sortint, que també estava formada per Josep Maria Temple, Elisa Poch i Juan-Manuel Manzanera Ríos, ha decidit no continuar pel cop dur que han rebut.

“Hem quedat orfes”

“Hem quedat tan orfes que hem hagut de fer un pas endavant per continuar caminant”, expliquen fonts de la nova junta a aquest mitjà, que sobretot volen ser un organisme “coral” sense personalismes, encara que Padilla en sigui la presidenta.

Des de l’entitat també tenien clar que era l’hora de posar una dona al capdavant, així com fer un relleu generacional a l’hora de portar les regnes de La Peni: “Calia un canvi, ara la mitjana d’edat de la junta és de 45 anys”. De fet, era un relleu que ja tenien previst, però que la mort de Canosa ha precipitat.

Un dels grans reptes de la nova junta –a banda de continuar amb les línies mestres de l’anterior equip i d’enfortir la programació estable de La Peni– és justament arribar al públic més jove. “Hem de buscar activitats que siguin més atractives per a aquest col·lectiu i engegar una política de diversificació de socis”, expliquen des de l’entitat. També creuen que “cal reforçar la política de comunicació perquè les activitats de La Peni arribin a més gent”.

Recuperació progressiva de l’activitat cultural

Des de l’entitat no amaguen que la pandèmia ha estat un cop molt dur per a la cultura i tenen la intenció que La Peni vagi recuperant de mica en mica tota l’activitat cultural. Per exemple, el Cine Club Hal ja ha programat noves projeccions els divendres a la tarda i està previst que a poc a poc més entitats puguin anar reprenent la seva activitat a l’equipament.

https://twitter.com/CineclubHal2002/status/1392010030136938498

Actualment, La Peni acull col·lectius diversos com la colla de Pastorets, l’Esbart Dansaire, el festival Terror Molins, el col·lectiu Teatre 15 Arcades, el grup de Balls de Saló i el Cine Club Hal.

Contingut relacionat:

Recomanacions personalitzades