Molins de Rei celebra la Setmana sense Soroll

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, l’Ajuntament ha preparat diferents activitats per conscienciar sobre la importància de la qualitat acústica del nostre entorn.

Cartell informatiu de la Setmana sense Soroll // Ajuntament de Molins de Rei

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, celebrat el 28 d’abril, durant tota la setmana el consistori ha organitzat diferents activitats entorn a aquest tema.

Per exemple, fins al proper dos de maig, la Guàrdia Urbana realitzarà controls informatius i dissuasius a vehicles de motor amb alts nivells de soroll. A més, l’Ajuntament ha proposat als molinencs “fotografiar el soroll per conscienciar de la problemàtica de la contaminació acústica“, segons indiquen en nota de premsa.

Aquesta activitat consisteix en fotografiar el soroll i fer-ho sota el lema ‘fotografiem el soroll’. Els i les participants hauran d’enviar les fotografies a stopsoroll@molinsderei.cat i, al llarg de la setmana, l’Ajuntament les publicarà a les seves xarxes socials.

Accions per conscienciar sobre la problemàtica del soroll durant tot l’any

El consistori molinenc també explica que durant tot l’any s’han realitzat “accions i actuacions per sensibilitzar, conscienciar i involucrar la població de la importància de mitigar aquesta forma de contaminació.” Com per exemple controls de la Guàrdia Urbana o accions per involucrar a persones de totes les edats en la identificació de fonts de soroll -com la Fira de la Candelera i la Festa Major-.

També s’han pres mesures com el tancament del Centre Vila durant els caps de setmana, l’aïllament acústic en equipaments municipals i centres educatius, l’aprovació de protocols de càrrega i descàrrega de mercaderies en horari nocturn per regular el soroll i les vibracions, i la proporció d’instruments que aporten informació sobre els nivells de soroll del municipi.

També s’ha fet ús de vehicles elèctrics en les flotes de transport públic, i s’han donat ajudes i subvencions de cotxes i bicicletes elèctriques.

Recomanacions personalitzades