Versos de poetes invisibilitzades prenen els carrers de Molins de Rei

El col·lectiu Les Heures aprofita la proximitat de Sant Jordi per encetar la iniciativa ‘Paraula de dona’, en què cada dues setmanes penjaran composicions de poetes invisibilitzades a diferents carrers i places del municipi. Ara ja n’hi ha a espais com el racó de Margarida Xirgu, la Plaça de les Dones i els barris de la Granja i el Canal.

Poetes invisibilitzades, les Heures
Els textos que el col·lectiu ha penjat al racó de Margarida Xirgu // Anna Bermejo

Donar visibilitat a composicions de poetes dones que fins ara han estat invisibilitzades. Aquest és l’objectiu de ‘Paraula de dona’, una nova iniciativa del col·lectiu feminista Les Heures que vol “posar la poesia de dones al lloc que li correspon”.

Per això, a les portes de Sant Jordi, el col·lectiu ha començat a penjar composicions de poetes com Felícia Fuster i Monserrat Abelló, entre d’altres, en diferents indrets del municipi. A banda del text, també han incorporat dades biogràfiques de cada autora per donar a conèixer la seves figures.

La intenció és anar penjant composicions cada dues setmanes, i en espais que no desvelaran perquè volen que “la gent se les trobi per sorpresa, com si fos un joc”. El que tenen clar, però, és que volen arribar a tots els barris de Molins de Rei. De moment, ja han penjat composicions a espais del Centre-Vila com el racó de Margarida Xirgu i la plaça de les Dones, i també en barris com la Granja i el Canal.

També tenen previst no cultivar només la poesia femenina en llengua catalana, sinó també donar veu a poetes que han escrit en llengua castellana. “Volem fer una iniciativa rica i variada, i que sobretot vagi més enllà de Sant Jordi”, reivindiquen des del col·lectiu.

Poetes invisibilitzades, les Heures
La iniciativa ha començat amb textos de Felícia Fuster i Montserrat Abelló // Anna Bermejo

Recomanacions personalitzades