Una pancarta gegant a la plaça de l’1-O exigeix l’amnistia dels encausats pel Procés

La secció local d’Òmnium ha desplegat aquest divendres una pancarta gegant a la plaça de l’1-O per exigir l’amnistia de totes les persones encausades pel Procés. L’acte ha reunit una seixantena de persones, que han envoltat la pancarta amb altres cartells reivindicatius en senyal de protesta.

Òmnium ha desplegat una pancarta d’11×20 metres a la plaça de l’1-O // Jordi Costa (@jordicosta1425)

Nou crit a Molins de Rei per demanar l’amnistia per a totes les persones encausades pel Procés. La secció local d’Òmnium ha desplegat aquest divendres una pancarta gegant amb el lema ‘Amnistia. Fem-nos lliures’ a la plaça de l’1-O, la plaça on hi ha la biblioteca.

En l’acte, una seixantena de persones ha envoltat la pancarta amb missatges de suport cap als líders independentistes empresonats i la resta d’encausats pel Procés.

La coordinadora local d’Òmnium, Teresa Llopart, també ha llegit un escrit que el president de l’entitat, Jordi Cuixart, ha enviat a tots els socis des de la presó. En el text, Cuixart recorda que ja fa tres anys i mig que és entre reixes i apel·la a la unitat de l’independentisme i a “no malbaratar el resultat del 14-F”.

També demana que “les institucions catalanes afrontin els reptes de país inajornables davant la crisi democràtica, sanitària i social” i aprofita la proximitat de la Diada de Sant Jordi per exigir a les administracions que activin un “salconduit cultural” que permeti assistir a activitats culturals al marge del confinament comarcal.

Record per a Arcadi Oliveres

En el text, Cuixart també rememora l’economista i activista Arcadi Oliveres amb una frase del pacifista: “Vull que la gent estigui emprenyada, però no desesperançada. Emprenyada sí, però disposada a revoltar-se”.

L’acte ha acabat amb el cant dels Segadors i amb crits de “Visca Catalunya lliure”. L’acció s’emmarca en la campanya d’Amnistia Ara que Òmnium ha engegat a tot el territori i que vol fer pressió a les institucions per promoure l’amnistia de totes les persones encausades pel Procés.

De fet, des de fa mesos l’entitat recull signatures per portar al Congrés dels Diputats la proposta de resolució de la Llei d’Amnistia que va aprovar el Parlament de Catalunya.

Concentració Òmnium Cultural a la plaça de l'1 d'octubre
La coordinadora local d’Òmnium, Teresa Llopart, llegint l’escrit de Cuixart // Anna Bermejo

Recomanacions personalitzades