Un Toc d’Art ven obres dels seus alumnes per a una ONG que treballa al Senegal

L’escola Un Toc d’Art exposa fins diumenge a l’Agrupa obres dels seus alumnes perquè qui vulgui les pugui comprar. Els beneficis aniran a parar a l’entitat Elastic Family, una petita ONG que promou l’atenció mèdica al Senegal.

Un Toc d’Art posa a la venda una trentena de quadres i de tapissos // Cedida

L’escola Un Toc d’Art posa a la venda en una exposició a l’Agrupa obres d’una seixantena d’alumnes per recollir fons per a l’ONG Elastic Family, una entitat d’origen català que es dedica a promoure atenció mèdica al Senegal.

La mostra, que es pot visitar fins aquest diumenge, exhibeix una trentena de quadres, tapissos i bosses fetes amb roba del Senegal que han estat elaborades per alumnes de l’escola i que ara serviran per finançar l’activitat de l’entitat.

Formada per 18 cooperants, Elastic Family es dedica sobretot a fer intervencions quirúrgiques a la població local com cura d’hèrnies, quists i lipomes. A més, s’encarrega de formar metges nadius i d’equipar les instal·lacions de l’hospital de Thionk Essyl, una localitat situada a la part sud del país africà.

Exposició aturada durant un any per la pandèmia

En declaracions a Viu Molins de Rei, una de les responsables de Un Toc d’Art, la molinenca Montse Vidal, explica que, després de 13 anys col·laborant amb diferents organitzacions, enguany han decidit destinar els beneficis de la venda d’obres a aquesta ONG perquè coneixien una de les seves fundadores, la doctora Teresa Sellés.

“Ho vaig comentar a les alumnes i els va semblar molt bé”, diu Vidal, que explica que tenien previst fer l’exposició l’any passat, però que la pandèmia els va obligar a ajornar la mostra.

Tot i així, Vidal està satisfeta de com està funcionant: “Ja hem venut el 50% de les obres”, diu orgullosa. L’exposició es pot visitar fins diumenge en horari de 10h a 13h i de 17h a 20h de dilluns a divendres, i els festius de 10h a 13h.

Recomanacions personalitzades